Данас се широм Србије припремају најбољи домаћи прасићи за Божићну печеницу: Буђа из Тополе прерадио свој стари бмw и направио хит печењару (ФОТО)

Топола – Дочек Нове године је можда прошао скромно и без богате трпезе, али највећи хришћански празник Божић сигурно неће. Данас је обичај да се припрема Божићна печеница па се тако од раног јутра у шумадијским селима  бира најбоље прасе, а домишљати сељани осмислили су посебне методе за припрему ове укусне ђаконије.

Добро печење требало би да испуњава неколико стандарда, а Драган Радичевић Буђа из Страгара до врхунског квалитета долази на посебан начин. Он прасиће пече у свом bmw – у, и каже да такав укус нема нигде.

„Прерадио сам свој стари bmw и направио печењару на точковима. Прасе се брже испече јер је стакло около, мање времена треба да  се постигне потребна температура, тако да је и укус изванредан. Самим тим што га печем у ауту, људи су одушевљени, стално имам нове муштерије, поред својих редовних купаца. Због целокупне ситуације око вируса и скраћеног радног времена  било је мање посла него иначе, али ипак смо радили. За празнике је мање поруџбина него претходних година, али има, не жалим се“, каже за РИНУ газда Буђа.

05.01.2021.


Fotografije