Коначно прецизиран датум отварања Голд Гондоле на Златибору: У четвртак, 14. јануара туристички пројекат деценије прима прве путнике

Чајетина – Након пет година од почетка радова, једна од најзначајних капиталних инвестиција општине Чајетина, златиборска ’’Голд гондола’’ примa прве путнике, што представља велики дан не само за Златибор и Чајетину, већ и за целу Србију.

Златиборска гондола биће пуштена у рад у понедељак 11. јануара, док је свечано отварање у четвртак 14. јануара 2021. године у 11 часова.

„За нас је ова година била подстрек да завршимо све капиталне инвестиције, које су трајале као гондола пет година, неке су започете пре три године, неке пре годину дана, а неке пре шест месеци, као што је реконструкција Краљевог трга и језера у самом центру Златибора. Захваљујући гондоли повећаће се број туриста на Златибору, а наш циљ јесте да у неком периоду од пет година забележимо милион посетилаца, што аутоматски значи десет милиона ноћења и то је екстра профит за мештане Златибора, за инвеститоре, а наравно и за буџет Републике Србије и буџет општине Чајетина ", изјавио је Милан Стаматовић.

08.01.2021.


Fotografije