Avantura kreće, počinje letnja sezona čuvenog voza na Mokroj Gori: Šarganskom osmicom za 1.200 dinara, cena karte za decu duplo niža     ·     Prva zelena brana u Srbiji, visoka 68 metara: Istorijski dan za Zapadnu Srbiju, reka Rzav potekla kroz tunelske cevi (FOTO)     ·     Zašto investirati u Zlatibor - 10 biznis ideja     ·     Besplatan vrtić za svako treće dete i besplatni udžbenici: Fantastična vest za roditelje u Dragačevu     ·     Pala grupa pedofila u Srbiji: Iskorišćavali maloletna lica za pornografiju     ·     Udji u automobil da te povezemo do kuće: Uznemirujuća poruka se širi Užicem, crveno vozilo se zaustavilo a vozač pokušavao dete namamiti da uđe unutra     ·     Slike sa lica mesta kidaju srce: Svi traže malenu Danku a od nje nema ni traga ni glasa, vremenski uslovi su očajni ipak nema odustajanja (FOTO)     ·     Na ovo su dugo čekali: Izgradnja bazena u Ljuboviji u punom jeku, do leta biće spremno za kupače     ·     Uhapšena radnica EPS-a u Kniću: Zgrnula ogromne pare od primljenih uplata, firminim pečatom overavala isečke     ·     Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli saradnju     ·     Incident u kragujavčakom sudu: Privedeni muškarac pobegao policajcima     ·     Kineski radnici porušili dotrajali most u Lučanima: Niče novi preko reke Bjelice u naselju Dljin, on će u značajnoj meri ubrzati saobraćaj (FOTO)     ·    


Autor: RINA.rs


Златиборска Голд Гондола уписана у Гинисову књигу рекорда: Незаборавна вожња од 25 минута од центра Златибора на врх Торника, уз фантастичан поглед на Рибничко језеро


Чајетина - Упркос великим наносима снега који су се током ноћи формирали, али и изузетно ниским ноћним температурама који су отежали стартовање инсталације, радници гондоле су успели да превазиђу све препреке и дуго ишчекивана атракција је могла да крене.

„Златиборска гондола, највећа и најскупља инвестиција Општине Чајетине икада, успешно је пуштена у рад. Данашње хладно златиборско јутро одагнало је сву сумњу, неизвесност и ишчекивање који су последњих дана провејавали заједно са првим овогодишњим снегом. Уз препознатљив звук сирене, сајле су се покренуле спуштајући прве кабине са међустанице, спремне да приме  путнике који су од раних јутарњих часова стрпљиво чекали у реду да уграбе своје парче златиборске историје“, рекли су из ЈП „Голд Гондола“ .

Одмах по пријему путника и напуштања почетне станице, кабина гондоле убрзава возећи путнике према хотелу Торник, пружајући путницима панорамски поглед на цело насеље. Грабећи трасом ка међустаници, путници ће уживати у прелепом пејзажу Рибничког језера у зимском руху, а онда долази последња, најстрмија етапа пута, успон на сам врх Торник и пролазак кроз маглени зимски вео и залеђене борове дуж читаве трасе , а целокупна вожња траје 25 минута.

„Златибор, поред локалне, исписује још једну далеко важнију страницу историје. Од данас ће у Гинисовој књизи рекорда бити уписано да је Голд гондола Златибор тренутно најдужа панорамска гондола на свету, скидајући са трона кинеску гондолу Тианмен Схун, премашиши њену трасу за читавих 1,6 км. Ова чињеница ће, поред устоличења Златибора на туристичкој мапи Европе, увелико допринети и афирмацији целе Србије и њеног укупног туристичког потенцијала“, саопштено је у ЈП.

Голд Гондола има 55 кабина и њен капацитет је 600 путника на сат. Радно време је од 8.30 до 15.00 часова. Млађима од шест година неће се наплаћивати карта, цена за децу је 550, а за одрасле 1.000 динара. Током вожње биће поштоване све епидемиолошке мере, а у кабини у исто време могу боривати највише четири путника.

РИНА


11.01.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO