Ovo je dika i ponos čitavog Gornjeg Milanovca: Dobili zatvoren bazen pre mnogo većih srpskih gradova, uskoro svečano otvaranje     ·     Sutra besplatni preventivni pregledi u Domovima zdravlja širom Srbije     ·     Teška saobraćajna nesreća kod Tivta: Jedna osoba poginula     ·     Od ponedeljka kreću radovi na kolovozu od čačanske bolnice do semafora u Atenici     ·     Preminuo crnogorski biznismen Brano Mićunović     ·     Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·    


Autor: RINA.rs


Живописно златиборско село добија свој вртић: Све више младих са децом одлучује се да остане на овој српској планини


Чајетина – Корона вирус многе је вратио на село, јер свеж ваздух, здрава храна и нетакнута природа немају алтернативу.

 Међутим, већ неколико последњих година  једно златиборско село постало је богатије за неколико младих породица, наталитет расте, малишна је све више, тако да се створила потреба за изградњом вртића.

 Фондација Новака Ђоковића, као и много пута до сада показала се на делу и помоћи ће изградњу преко потребне предшколске установе.

„Отварање вртића у Љубишу омогућава и деци и родитељима да живе живот из снова. Отварањем вртића у Љубишу 25  малишана ће имати подршку васпитача и прилику да у раном узрасту крене да развија своје таленте“, саопштили су из Фондације Новака Ђоковића.

Велики број талентованих људи долази из малих места и то је само још један доказ да се може без икаквих предрасуда одрастати и у селу. Један од њих је и Љубивоје Ршумовић, рођен управо у Љубишу, чија инспирација за велики број песама потиче управо  из његовог родног места .

РИНА


16.01.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO