Снежна идила на српски начин: У прибојском селу Крњача и даље 60 центиметара снега, мештани стрепе од нових падавина, а без редовног снабдевања електричном енергијом су већ данима (ФОТО)

Прибој – Тежак живот људи који живе у српским селима, постаје још тежи са првим снежним падавинама. И док су регионални путеви очишћени и проходни, прилазни путеви до већина кућа и даље су потпуно завејани. Таква ситуација је у прибојском селу Крњача где су падавине направиле колапс, снежни покривач и даље је око 60 центиметара, а најављене су и нове падавине.

 „Имамо страх од новог снега. Прошао је једном неки чистач после кога је остало 30 цм снега на путу, само је горе направио, аутомобилом се не може никуда. Овде немамо веће тракторе и нисмо у могућности сами да очистимо, потребно је да дође јача машина да би се са коловоза све уклонило. Само да нам се очисти пут за Бабине, овако смо изоловани, а и струје нам свако мало нестаје. Ако преко овог сада утабаног снега на путу падне још неки центиметар, онда ни „нивом” неће моћи да се прође”, рекао је  Зоран Радовић из села Крњача.

16.01.2021.


Fotografije