Milicija svaki dan patrolira, počinioce često uhvati na delu: Bahatim pojedincima koji prave divlje deponije mora se stati u kraj, bacaju gume, plastiku i leševe uginulih životinja bez pardona (FOTO)     ·     Požar izbio na maloj pijaci u Čačku: Zapalio se drveni objekat, vagrogasci odmah stigli na lice mesta (FOTO)     ·     Devojčicu udario automobil na Dorćolu: Na licu mesta policija     ·     U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša     ·     Silovit sudar kod Požege, na licu mesta Hitna pomoć: Sudarili se kombi i putnička vozila, na toj deonici uvek velika magla     ·     Havarija u Čačku: Odjednom se urušila ogromna količina zemljišta a na ulici krater, stanovnici u strahu (FOTO)(VIDEO)     ·     Zakucao se u prikolicu kamiona: Saobraćajna nezgoda kod Brodareva, jedno lice povređeno (FOTO)     ·     Novi detalji: Pet osoba povređeno u žestokom sudaru u Čačku, tri žene i dva muškarca primljeni u Urgentnu službu     ·     Saopštenje Skupštine Srbije: Ovako će objavljivati podaci o broju birača u svakom mestu     ·     Karambol u centru Čačka: Žestok sudar nekoliko vozila na raskrsnici, tri osobe povređene (FOTO)     ·     Vatreni obračun na autobuskoj stanici u Budvi: Mladići iz Berana fizički napali Budvanina, ovaj jednog od njih sutradan sačekao sa pištoljem i upucao     ·     Kristina i Milica ponos Srbije: Njihov san je - vojnička uniforma i čin podoficira, samoincijativno se prijavile na zahtevan i težak ali veoma perspektivan kurs (FOTO)     ·    


Autor: RINA.rs


Пола милијарде динара за локалне самоуправе: Ивањица спремила два капитална пројекта


Министарство државне управе и локалне самоуправе определило је скоро пола милијарде динара за локалне самоуправе.

Председник општине Ивањица, Момчило Митровић, био је на састанку са министарком Маријом Обрадовић где је било речи о јавним позивима које ће министарство ове године расписати и обавези локалних самоуправа да имају спремне пројекте од виталног значаја за развој градова и општина.

"Министарство је показало добру вољу да определи средства за пројектно финансирање и мањим општинама у Србији које имају адекватне пројекте. Као одговорна власт, већ смо спремили два капитална пројекта са којима ћемо конкурисати у нади да ће министарство препознати њихов значај", рекао је Митровић, задовољан исходом овог састанка.

Наиме, МДУЛС је расписало два Јавна позива – један за подношење захтева јединица локалне самоуправе за расподелу средстава из Буџетског фонда и други за доделу годишње награде за најбољу општину, односно градску управу за 2020. годину. Фонд за подршку локалним самоуправа износи 450,8 милиона динара, док ове године у склопу годишњих награда Министарство додељује укупно 9,2 милиона динара.

Министарка Марија Обрадовић рекла је да се градовима и општинама жели помоћи да реализују кључне пројекте за локални развој, попут увођења еУправе и савремених технологија, боље бриге о лицима са посебним потребама, организације културних, спортских и других манифестација.

Јавни позив за најбољи град или општину, односно локалну самоуправу у Србији у 2020. години расписан је као вид финансијске подршке за даље унапређење добре управе и управљања на локалном нивоу.

Награда се додељује за четири области: ефикасност и одговорност, транспарентност и учешће јавности у раду локалне самоуправе, одговорност и владавина права и равноправност и анти-дискриминација.

За тај пројекат опредељено је 9,2 милиона динара, односно по 2,3 милиона победницима у свакој од четири области

"Важно је да се инсистира на ова четири принципа, да су они појављују у руковођењу градова и општина", истакла је ресорна министарка.

Рок за пријављивање је двадесет дана од дана расписивања јавних позива и неопходно је да локалне самоуправе имају потпуно припремљену пројектну документацију.


РИНА


19.01.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO