Необична рођенданска прослава у селу код Тополе: Предраг већ три године свој имендан обележава на њиви, уз свешетника и поред светог дрвета (ФОТО)

Топола – У доба корона вируса ускраћени смо за велике рођенданске прославе, међутим не и Предраг Мирковић из села Загорица код Тополе, јер он свој имендан 20. јануара већ неколико година под обавезно обележава под отвореним небом, поред  дрвета за које се у његовом селу верује да је свето.

„Рођен сам на велики празник и једну ноћ  сам сањао да у селу у ком сам се родио треба да има дрво „запис“. Желео сам да то испоштујем, па смо пре три године у присуству свештеника Николе у стари храст урезали крст и од тада ја свој рођендан прослављам ту. Окупе се најближи пријатељи и рођаци, припремамо шумадијски чај и богату трпезу. Јесте да је несвакидашња слика да се рођендан слави под дрветом на њиви и то још уз свештеника, али донели смо и сто који је постављен у слављеничком стилу. Данас је посни дан, припремили смо рибу, ту су колачи, пиће “, рекао је Предраг.

21.01.2021.


Fotografije