Bombe padale kao kiša, jedna od glavnih meta bilo je ovo mesto: Nema stajanja ni po aprilskom snegu, vrši se razminiranje aerodroma Ponikve kod Užica (FOTO)     ·     Vučević: Na vojnoj vežbi Vihor 2024. preko 2.000 pripadnika Vojske Srbije     ·     Velike gužve na biralištima u Hrvatskoj     ·     Nevreme odnelo krov, ali ove godine spremno da primi mališane: Najbolji đaci iz Priboja i Prilužja sa Kosova, kao i osobe sa invliditetom imaće besplatno letovanje (FOTO)     ·     Plati, pa se klati: Od sada javna imovina oštećena u saobraćajnim nezgodama popravlja se o trošku lica koje ju je izazvalo, nova praksa JP Gradac     ·     Vozaču golfa se bore za život, dok su svi ostali stabilno: Šest osoba je povredjeno u sinoćnom udesu saniteta i putničkog auta kod Priboja     ·     Karambol kod Topole, sudar tri vozila u selu Desimirovac: Dve osobe povređene, jedno lice hitno prebačeno u kragujevačku bolnicu     ·     Incidenti ispred Kliničkog centra, građani naslino ulaze i napadaju zaposlene: Hitno potrebna policijska patrola koja će tokom noći da dežura ispred ove ustanove     ·     Uvek prvi na liniji odbrane Lima od smeća: Pribojski ekolozi čiste gomile otpada nakupljene na lančanicama, ružne slike sa lepe reke postaće prošlost     ·     Uleteli specijalci po nalogu i izvršili pretres: Uhapšena direktorica Agencije za sprečavanje korupcije u Crnoj Gori     ·     Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić (2) stigli u tužilaštvo     ·     Učenica iz Srbije povređena u saobraćajnoj nezgodi na ekskurziji     ·    


Autor: RINA.rs


Дечак који је са само 20 месеци освојио Србију: Малени Јаков из Ужица без грешке класира јаја у породичној радионици (ФОТО)(ВИДЕО)


 

Ужице – Снимак на ком малени Јаков Урошевић  из Ужица слаже јаја на породичној фарми обишао је Србију. Иако има само 20 месеци овај дечак не игра се са аутићима и другим играчкама, већ му је омиљено место за игру – радионица. И не би ту било ништа чудно, да се он игра као остала деца, него Јаков класира јаја пажљиво као да је велики, водећи рачуна да ниједно не поломи.

„Још пре неколико месеци приметили смо да му је омиљена забава. Са дедом увек иде у радионицу и тамо их слаже, а ако није ту онда јаја скупља код кокошака. Много је пажљив и врло ретко се деси да неко јаје разбије, тачно зна колико јако треба да их узме и спусти даље у машину“, каже за РИНУ Марко Урошевић, отац малог Јакова.

Чак и док није ушао у адионицу и постао најлађи најслађи помоћник свом деди, Јакову су главна преокупација била јаја и кокошке. Дефинитивно су му то омиљене играчке.

„Пре неколико месеци док смо радили у дворишту он је само нестао и почели смо да га тражимо и нашли смо га скривеног како слаже јаја. Очигледно је да му је то главна занимација и да то воли, па му не бранимо. За сада само он показује интерсовање, старији син игра се на другачије начине“, рекао је Марко.

Снимак који је достигао велику популарност напраљен је на Божић, када је породица била у радионици јер како кажу ваља се. Ако важи она старо веровање да све што се започене на тај дан биће успешно релаизовано, нема сумње да ће малени Јаков једног дана бити успешан фармер и наследити тату и деду.

РИНА


23.01.2021.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO