Поплава Милосављевићима однела 17 коња, али они не одустају: Уз помоћ добрих људи и мукотрпним радом њихово крдо опет је бројно, а током лета са планина извукли чак 6.000 метара дрва (ФОТО)

Лучани – Породица Милосављевић из села Дљин код Лучани прошлу годину памтиће по огромном губитку, али и по још већем добитку. Набујала Западна Морава у поплавама им је однела 17 коња које су одгајали као да су им чланови породице.

Неописиву тугу за умрлим животињама ублажила је велика хуманост, јер су добри људи одмах помогли овој честитој породици иако помоћ нису ни тражили. Међутим, препозанили су њихову бол, али и губитак јер им је рад са коњима  и извлачење дрва био један од основних извора прихода.

„Многo  њих нас је звало да помогне, неки нису ни звали, без речи су нам довозили коње. То је за нас било изузетно дирљиво, јер се и у нашем случају показало колико има добрих и хуманих људи. Сада имамо 34 коња, неке смо добили, неке смо сами купили, подизали смо кредите и сада је наше крдо поново бројно, а нама око рањеног срца сада је бар мало топлије“, рекао је за РИНУ, Вељко Милосављевић.

23.01.2021.


Fotografije