Udaren pešak na ulazu u Ivanjicu: Muškarac (60) zadobio teške povrede glave i ekstremiteta     ·     Majka i kćerka povređene u silovitom sudaru u centru Tutina: Smrskani audi i mercedes, delovi vozila i staklo rasuti svuda po putu     ·     Jezivo nasilje u Novom Pazaru: Maskirani napadač upao u ugostiteljski objekat i nožem izbo mladića u vrat i grudi     ·     Tragičan kraj: Preminuo odbornik iz Topole koji se polio benzinom i zapalio     ·     Horor u Novom Pazaru, u pucnjavi ranjene dve osobe: Napadač ispalio hice i pobegao, povređeni odmah prebačeni u bolnicu (FOTO)(VIDEO)     ·     Čudo prirode u voćnjacima zapadne Srbije: Kod Lukića i Filipovića procvetale višnje i trešnje kao da je proleće, a ne početak jeseni (FOTO)     ·     Meci završili u nogama, ranjeni muškarac otkrio da je u njega pucano iz automobila: Detalji pucnjave u Priboju, za napadačem policija i dalje traga     ·     Naoružana i maskirana lica upala u dvorište manastira, povremeno se čuju pucnji: Eksluzivne fotografije sa Kosova iz sela Banjska (FOTO)     ·     Preko administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak nije dozvoljen ulazak na Kosovo i Metohiju     ·     Mladić iz Sjenice se utopio u Ulcinju     ·     Tanasković: Pčelarima od sledeće godine subvencije od 1.000 dinara po košnici     ·     Moguće detonacije u kamenolomu kod Kragujevca: Uništavaju se ručne bombe i privredni eksploziv oduzeti u sudskim sporovima     ·    


Autor: RINA.rs


Овако теку радови на изградњи најзахтевније деонице аутопута у Србији: Министар Момировић обишао тунел Лаз, радиће се у три смене да би све било готово до Никољдана (ФОТО)(ВИДЕО)


Чачак –  Министар саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре, Томислав Момировић, обишао је радове на изградњи туинела Лаз на деоници аутопута од Прељине до Пожеге. Ово је трећа посета од кад је Момировић преузео мандат, а радови су максимално убрзани како би саобраћај био пуштен по предвиђеном року.

„Ово је деоница коју сам до сада највише пута посетио, јер је једна од најважнијих у Србији. Овај правац дуг 30 километара са два најдужа тунела и пуно мостава је међу најзахтевнијим. Улажемо максималне напоре да то буде готово до Светог Николе, а то је могуће ако се ради у три смене, 24 сата дневно“, рекао је Момиривић.

Он је истакао да је аутопут од Чачка до Београда до пре само десет година био сан, који се сада, на радост свих грађана коначно остварује.

„Имамо одличну сарадњу са кинеским партнерима и Путевима Србије. На једној цеви ради по 60 људи, а радови се врше на четири места. Када све буде завршено имаћемо два најдужа тунела у Србији. Кад буде ова деоница пуштена у саобраћај то нам даје основу да наставимо са изградњом осталих саобраћајница ка Босни и Херцеговини и Црној Гори. У овим тешким околностима ми као земља идемо напред“, изјавио је министар.

На тунелу Лаз до сада је са улазне стране прокопано је укупно 507 метара десне и 513 метара  леве цеви, док је са излазне стране прокопано 150 метара десне и 145 метара леве цеви. На ископовању цеви издвојили су се мањи проблеми око косина, а још захтевнији подухват је ископавање тунела Муњино брдо.

Извођач радова на овој деоници аутопута од Прељине до Пожеге је кинеска компанија ЦЦЦЦ, а укупна вредност инвестиције је 523 милиона америчких долара.

РИНА


10.02.2021.Fotografije


Videox
  Prijava na RINAPRO