Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·     Deda prebio maloletnu unuku u Beogradu: Naneo joj teške telesne povrede, preti mu 10 godina robije     ·     Drastična promena vremena utiče na kardiovaskularne pacijente     ·     Zoranu Maksimoviću „Zlatna buklija” i nominacija za Gran pri nagradu publike     ·     Užas u Beogradu: Tramvaj oborio ženu na autokomandi     ·     Uhapšen glumac Sergej Trifunović u Beograd: Kupovao marihuanu u Beogradu     ·     Žena i ja smo odmah istrčali napolje, tamo su bile i komšije: Zatresao se Čačak, zemljotres pogodio grad na Moravi     ·    


Autor: RINA.rs


Факултет техничких наука из Чачка званично постао Huawei ICT академија: Раме уз раме са светским високошколским установама


Чачак - Факултет техничких наука званично је постао Хуавеи ИЦТ академија за област вештачке интелигенције. Први сертификовани инструктор је др   Марија Благојевић, ванр. професор са Катедре за информационе технологије, а ускоро ће и други чланови Катедре добити сертификате за различите области.

Хуавеи ИЦТ Академија је непрофитни програм партнерства успостављен између компаније Хуавеи и одабраних високошколских установа широм света који омогућава права коришћења на сертификованих Хуавеи курсева у пољу информационо-комуникационих технологија. Полазницима курсева који положе завршни испит издају се званични сертификати Академије.

Факултет техничких наука на овај начин студентима омогућава похађање квалитетних сертификованих обука  чиме ће унапредити личне курикулуме.

Наставници на Факултету такође имају могућност усавршавања кроз Хуавеи обуке као и да учествују у развоју талената који ће поседовати практичне вештине у информационим технологијама корисним за привреду и ширу заједницу. Најзначајније активности које ће се спровести у будућем периоду односе се на обезбеђивање опреме за експерименте у настави и развијање практичних вештина студената; подстицање наставника и студената на обуку и сертификацију; одржавање Хуавеи такмичења за студенте; сарадњу на сајмовима запошљавања како би се помогло студентима да пронађу посао и промовисало ефикасно уједначавање понуде и потражње за талентима.

РИНА


11.02.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO