Министар за бригу о породици и демографију посетио Бајину Башту: Морамо стимулисати младе људе да остану да живе у градовима у којима су рођени

Министар за бригу о породици и демографију Ратко Дмитровић,  данас се у току радне посете општини Бајина Башта састао са председницом општине Весном Ђурић, као и директорком Центра за социјални рад Марицом Вуковић, које су му представиле потенцијале развоја општине и социјалне заштите.

-Као неко ко долази из Mинистарства за демографију, данас смо у Бајиној Башти да бисмо видели које су то стратешке ствари на локалу, шта може да се уради по питању тога да младе људе стимулишемо да остану да живе у градовима у којима су рођени. Да им се омогући да се баве туризмом, мануфактурним пословима, сточарством или воћарством, нечим од чега би живели јако добро. У синергији нашег и других министарстава, младим људима треба створити услове за тако нешто где год буде било могуће у Србији – истакао је министар за бригу о породици и демографију Ратко Дмитровић приликом посете Бајиној Башти.

 

РИНА

13.02.2021.


Fotografije