Udaren pešak na ulazu u Ivanjicu: Muškarac (60) zadobio teške povrede glave i ekstremiteta     ·     Majka i kćerka povređene u silovitom sudaru u centru Tutina: Smrskani audi i mercedes, delovi vozila i staklo rasuti svuda po putu     ·     Jezivo nasilje u Novom Pazaru: Maskirani napadač upao u ugostiteljski objekat i nožem izbo mladića u vrat i grudi     ·     Tragičan kraj: Preminuo odbornik iz Topole koji se polio benzinom i zapalio     ·     Horor u Novom Pazaru, u pucnjavi ranjene dve osobe: Napadač ispalio hice i pobegao, povređeni odmah prebačeni u bolnicu (FOTO)(VIDEO)     ·     Čudo prirode u voćnjacima zapadne Srbije: Kod Lukića i Filipovića procvetale višnje i trešnje kao da je proleće, a ne početak jeseni (FOTO)     ·     Meci završili u nogama, ranjeni muškarac otkrio da je u njega pucano iz automobila: Detalji pucnjave u Priboju, za napadačem policija i dalje traga     ·     Naoružana i maskirana lica upala u dvorište manastira, povremeno se čuju pucnji: Eksluzivne fotografije sa Kosova iz sela Banjska (FOTO)     ·     Preko administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak nije dozvoljen ulazak na Kosovo i Metohiju     ·     Mladić iz Sjenice se utopio u Ulcinju     ·     Tanasković: Pčelarima od sledeće godine subvencije od 1.000 dinara po košnici     ·     Moguće detonacije u kamenolomu kod Kragujevca: Uništavaju se ručne bombe i privredni eksploziv oduzeti u sudskim sporovima     ·    


Autor: RINA.rs


Огромне гужве на српским скијалиштима: На Торнику дневно око 2.000 скијаша, за вожњу гондолом у реду се поново чека дуже од сат времена (ФОТО)(ВИДЕО)


Чајетина – Једна од најпопуларнијих српских планина за празнике пуна је као око. Очекује се да кроз Златибор за неколико дана прође око 30.000 људи, велика посета забележена је и на скијалишту, па на Торбику дневно скија окo 2.000 скијаша.  

„Нови снег који пада стигао је у правом тренутку, укључили смо и топ за вештачко оснежавање тако да су љубитељима зимског спорта доступни сви садржаји, како би њихов боравак на планини био употпуњен. У функцији су плава и црвена стаза, а у наредном периоду очекује се да ће бити оспособљена и црна“, изјавио је за РИНУ, Петар Весовић, саветник руководиоца скијалишта „Златибор“ и додаје да се на скијалишту строго поштују епидемиолошке мере, маске су обавезне, а редари контролошу вожњу жичаром.

 Осим скијања,  Голд Гондола је највећа атракција, а на вожњу се ових дана у реду чека дуже од сат времена.

„За првих месец  дана превежено је преко 30.000 путника. Дневно се превезе око 2.000 људи и према овој динамици до краја године ће се најдужом гондолом возити око три милиона људи. У инвестицију је уложено  13, 5 милиона евра, према првим пројекцијама било је у плану да се отплати за десет година, потом за три, али ако се настави оваквим интезитетом Голд Гондола ће бити отплаћена за годину дана, што је мимо свих наших очекивања“, изјавио је Милан Стаматовић председник општине Чајетина.

На Златибору је много предела која представљају топ туристичке локације, а међу најпосећенијима су Стопића пећина, Гостиље водопади, етно-село Сирогојно, каубојски град и Дино-парк. Поједини су управо ову планини бирали за свој најромантичнји тренутак, па је на скијалишту „пала“ и веридба.

РИНА


15.02.2021.Fotografije


Videox
  Prijava na RINAPRO