Преваранти користе закон да би пљачкали српске сељаке: Перо из села Полом морао да одговори на питања о свом школовању, а све на основу слободног приступа информацијама од јавног значаја

Горњи Милановац – Није прошло ни месец дана од кад је Србију обишла вест о ветеринарима који морају на суд јер адвокатима из Београда нису одговорили на информацију од јавног значаја да ли су платили струју, а у селима Горњег Милановца поновила се иста прича.

Извесна жена  из Ћићевца, као физичко лице послала је на адресу председника месне заједнице Полом,  Перу Петровићу,  допис у ком тражи одговоре на питања о степену његовог образовања и месту где је завршио школовање,  а све на основу Закона о слободном приступу информацијама  од јавног значаја.

„Кад сам примио пошту и отворио је, одмах ми је било сумњиво зашто неку жену из Ћићевца занима моје школовање, јер она сигурно ни не зна где се моје село налази. Хтео сам да бацим тај папир, јер ми је био потпуно неважан, али  онда сам се сетио случаја са ветеринарима и решио све да проверим. Речено ми је да се те преваре последњих месеци учестало понављају,  нарочито су на мети села и њихови мештани. Зато сам одговорио  и вратио пошту назад. “, рекао је за РИНУ  Петровић.

18.02.2021.


Fotografije