Општина Кнић добија Дом културе у новом руху: Радове на рекоснтрукцији обишла министарка Гојковић

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе и информисања Маја Гојковић посетила је данас Општину Кнић и обишла радове на реконструкцији Дома културе у тој општини, који су започети средствима добијеним на конкурсу „Градови у фокусу“ Министарства културе и информисања.

Гојковић је након обиласка Дома културе истакла да је општина Кнић показатељ да је децентрализација културе важна како би сва места у Србији имала инфраструктуру и садржаје у култури како би млади остајали и нагласила да је важно искористи потенцијале сваке општине, као и да је у томе посебно важно повезати туризам и културу.

„На позив председника Општине Кнић и директорке овог дивног Дома културе дошла сам да видим које су ту потребе сада и на шта је утрошен новац грађана Србије овог пута. Могу да кажем да сам веома задовољна како изгледају радови“, поручила је Гојковић и подсетила да су потребна додатна средства како би се реконструкција овог објекта завршила и Дом културе постао једно место свеобухватне културе које су потребне Книћу, али и свим селима у окружењу Кнића и да је општина конкурисала са тим пројектом на овогодишњем конкурсу.

18.02.2021.


Fotografije