Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Током четири празнична дана са Златибора на депонију Дубоко одвежено 93 тоне отпада: Појачан обим посла и ангажованост комуналних радника


Чајетина - Како је током четири празнична дана Златибор посетио велики број туриста, обим посла у Служби чистоће КЈП Златибор Чајетина, био је изразито повећан. У складу са тим посао запослених организован је у две смене, а појачан је и број радника ангажованих на одржавању улица, Краљевог трга, Тржног центра, приступних пешачких стаза и дечијих игралишта.

„Посебно се водило рачуна да се комунални отпад испред угоститељских и продајних објеката одвози више пута дневно. Веће количине отпада примећене су и у близини хотела, што је уобичајено. У прилог томе стоји податак да су за четири дана са подручја општине Чајетина на Регионални центар за управљање отпадом „Дубоко“, одвежене 93 тоне отпада. Упркос томе, радници КЈП „Златибор“ редовно су спроводили своје активности, тако да застоја у раду није било“, саопштили су из КЈП Златибор.

Осим повећаног броја теренских радника који су ангажовани на прикупљању отпада, напредак у Служби чистоће постигнут је захваљујући занављању урбаног мобилијара, који је кључан за континуирано одржавање хигијене. То посебно долази до изражаја током боравка повећаног броја гостију на Златибору, као што је то био случај претходних дана. Управо због тога КЈП „Златибор“ ће наредних дана  на стубове расвете око језера поставити нове канте за отпад.

Паркинг служба је такође радила редовно. Примећено је нешто веће интресовање за слободним паркинг местима. 16. фебруара је дошло до извесних проблема са слањем SMS порука, јер је оператер из Новог Сада имао одређених техничких проблема. У том периоду радници КЈП „Златибор“ нису издавали доплатне карте, али су вршили проверу паркинг карти које су се могле купити код контролора, као и на продајним местима (киосцима).

С обзиром да је током празника било и снега, Зимска служба је правовремено реаговала, тако да су сви путни правци на подручју општине Чајетина били проходни и безбедни за неометано одвијање саобраћаја.

РИНА


19.02.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO