Златибор би могао постати центар естетске хирургије: На Рибничком језеру у плану изградња луксузног комплекса у ком ће се налазити и реномиране клинике

Чајетина – Туристичка атракција на Златибору, Голд Гондола, премашила је сва очекивања локалне самоуправе, па уколико се заинтересованост посетилаца за вожњу настави овим темпом, претпостваља се да ће улагања од 13, 5 милиона вера бити исплаћена за само једну годину, а прва пројекција је предвиђала да је потребно око десет. Међутим , бенефити су вишеструки, а осетиће их и мештани јер је цена земљшита на овој локацији практично дуплирана.


Срце Голд Гондоле налази се на Рибничким језеру, ту је постављена и међустаница где путници могу да изађу, или да се укрцају на пут до врха Торника. У овој природној оази, која се налази на 1000 метара надморске висине биће изграђен туристички комплекс назван „Златни град“, намењен здравственом и спортско-рекреативном туризму.


"Желимо да да растеретимо сам центар Златибора и стварањем новог амбијента, туристима дамо више могућности. За туристе који уживају у скупоценим хотелима и садржајима, биће доступни голф и спортски терени, као и спортка хала, али оно што нас посебно радује јесу здравствене клинике и то је један потпуно нов вид туризма на Златибору. На овом месту неће имати могућности индивидуалне градње, већ само туристички објекти савремене и модерне градње за све туристе који долазе првенствено да се здравствено опораве", изјавио је за РИНУ, Милан Стаматовић председник општине Чајетина.

20.02.2021.


Fotografije