Policajac iz Policijske uparve u Boru uhapšen je zbog odavanja informacija o nestaloj Danki     ·     Specijalistički timovi ušli u jezivi tunel u potrazi za Dankom iz Bora: Za njom tragaju više od 70 sati (FOTO)     ·     Težak sudar dva putnička vozila i jednog teretnjaka: Delovi rasuti po kolovozu u naselju Mrčajevci kod Čačka (FOTO)     ·     Beživotno telo muškarca pronađeno u uvali na poznatom hrvatskom ostrvu     ·     Ide na remont: Zlatiborska Gold Gondola tokom do 18. aprila radiće samo vikendom, vrši se servis stubova     ·     Kupci stižu iz čitavog sveta, svi žele srpske rasne pse: Radojevići iz sela Šume kod Topole od nemačkih ovčara prave šampione, potrebno je puno vremena i truda (FOTO)     ·     Izgradnja Moravskog koridora teče po planu     ·     Ogromna zaplana marihuane u Rožajama: Pronašli 40 kilograma droge u napuštenom objektu pored magistrale (FOTO)     ·     Gašić stigao kod kuće gde je Danka (2) nestala     ·     Katolici i protestanti obeležavaju Veliki petak     ·     Gradovima i opštinama sredstva za inovativna rešenja u saobraćaju, akcenat na bezbednost dece     ·     Zablistaće novi prozori i vrata u Čačku: Preko 200 gradjana potpisalo ugovore o realizaciji mera energetske efikasnosti, a ovo je samo početak (FOTO)     ·    


Autor: RINA.rs


Министар Стефановић на Сајму наоружања у Уједињеним Арапским Емиратима: Одлична прилика за одбрамбену индустрију Србије (ФОТО)


Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић, на позив потпредседника и премијера Уједињених Арапских Емирата, владара и министра одбране Дубаија шеика Мухамед бин Рашед ал Мактума, присуствовао је данас отварању 15. Међународног сајма наоружања и војне опреме “IDEX 2021” у Абу Дабију.


Министар Стефановић се пре званичног отварања Сајма неформално сусрео са државним министром одбране Уједињених Арапских Емирата Мухамедом Ахмедом ал Боварди ал Фаласијем.
Према речима министра Стефановића, овај водећи сајам наоружања и опреме добра је прилика да наша одбрамбена индустрија прикаже оно што је створила у претходном периоду и што може да произведе.


"Добра је прилика за наше вредне људе и за наше фабрике да представе своје производе, укључујући и све оно што је усвојено у наоружање Војске Србије, као и неке нове пројекте на којима радимо и који обухватају сложене борбене системе – рекао је министар одбране.


Он је нагласио да ће се током Сајма састати са колегама министрима одбране из више земаља света са којима ће разговарати о заједничкој сарадњи.
"Разговараћемо о томе шта је то што можемо да урадимо чак и у овом сложеном времену Ковида, да помогнемо да наша војска буде ефикаснија, да имамо више заједничких вежби којима ћемо помоћи да та мултифункционална операбилност наше војске буде добра, а истовремено да чујем шта колеге мисле о томе шта можемо даље да урадимо заједнички и да радимо на склапању нових споразума којима ће наша земља да напредује – поручио је министар Стефановић.


Током првог дана Сајма, министар одбране обишао је и штанд ЈП ““Југоимпорт СДПР” на којем је представљен део производног програма Одбрамбене индустрије Србије.


РИНА


21.02.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO