Српски кромпир ипак неће завршити као храна за свиње: Камиони стигли у село Горњи Бранетићи, незадовољни произвођачи који су протествовали пре неколико дана продали део рода (ФОТО)

Горњи Милановац - Тоне кромпира већ месецима стојe на лагеру у селу Горњи Бранетићи код Горњег Милановца. Незадовољни пољопривредници пре само десетак дана били су убеђени да ће већи део свог рода морати да баце, јер потражње није било, међутим, произвођачима је стигао спас у задњи час. Министарство пољопривреде обезбедило је купца, па су у овом селу подно Рудника натоварени први камиони кромпира који ће пронађи место на рафовима маркета у Србији.


"Никад горе стање није било. Мислили да ћемо овогодишњи род бацити свињама. Након што су чули за наш велики прпблем, од ког заправо и зависи наш опстанак на селу, обратили су нам се из ресорног министарства, контактирали и данас је натоварен део рода. Отишло је 10 тона кромпира, а добили смо обећање да ћемо ускоро склопити сарадњу са ввликим лнацима маркета попут "Лидла" који послују у Србији", рекао је за РИНУ, Ђорђе Васовић произвођач кромпра из села Горњи Бранетићи.

23.02.2021.


Fotografije