Drama na ulicama Novog Pazara: Mladić bežao od policije pa udarao u parkirane automobile, tokom filmske potere iz vozila izbacio nož     ·     Srbin sa međunarnodne poternice Interpola uhapšen na crnogorskoj granici: Osumnjičen za trgovinu drogom, određuje mu se ekstradicionog pritvor     ·     Dečak (5) se ugušio čepom od soka u hraniteljskoj porodici: Horor kod Kučeva     ·     Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Divan primer sloge u selu Osoje kod Prijepolja, po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)     ·     Vučić avionom Er Srbije stigao u Mostar: Započeo dvodnevnu posetu BiH     ·     Muškarac (67) namamio devojku (19), pa je uz pretnju nožem satima silovao     ·     Lučanski većnici usvojili izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova     ·     Prvi čovek RHMZ otkriva: Sve spremno za ovu protivgradnu sezonu, 13 radarskih centara dežura dan i noć     ·     Učenik (13) ubo drugara u glavu u školskom dvorištu: Užas u Beču     ·     Ovako se voli svoj grad, bravo ljudi: Preko hiljadu volontera u Svilajncu čistili divlje deponije na čak 50 lokacija (FOTO)     ·     Sprečene tempirane bombe na ulicama Prijepolje i Priboja: Zaustavljeni mrtvi pijani vozači, odmah privedeni na trežnjenje     ·     Biciklistu udario kombi, poginuo na licu mesta     ·    


Autor: RINA.rs


Заједничко саопштење за јавност медијских радника и регионалних и локалних медија Србије: Оштро осуђујемо језиве претње смрћу упућене уреднику Информера


Удружења новинара и медијских радника: ПРОУНС, КОМНЕТ, Друштво новинара Ниша, Асоцијације радио-телевизија Србије, Друштво новинара Војводине и Удружење медија и медијских радника, најоштрије осуђује језиве претње смрћу упућене главном и одговорном уреднику Информера Драгану Ј. Вучићевићу које су се појавиле на њиховом порталу.

Представници медијских удружења подсећају да су сваки пут дизали глас против оваквих и сличних претњи и да је то постао манир недопустив за развој демократије и новинарства у друштву попут нашег. 

У коментару на вест под насловом "Водитељ Нова С дивљао за воланом! Дарко Митровић возио дупло брже од прописаног ограничења!" стоји позив на убиство главног и одговорног уредника Информера Драгана Ј. Вучићевића.

- Драган Ј. Вучићевић мора бити убијен. Го*но распало ударићемо те кад се најмање надаш и где ће највише да те боли. Гаги све има свој крај - пише у коментару на Информеровом порталу особе која се потписује као "Орлови из Њујорка".

Удружења новинара и медијских радника позивају полицију и тужилаштво да  раде одговорно и савесно свој посао и истраже ко стоји иза ове претње, као и да обавесте јавност, а пре свега новинарска удружења о томе.

Како пролази време, све чешће су новинари, уредници и медијски радници изложени најразличитијим облицима насилне реторике, па и претњама смрћу.

То није атмосфера у којој треба да се одвија развој и актуелан рад медија.

РИНА


04.03.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO