Михајловићева: Нови закони за више инвестиција у рударству и енергетици и одрживи развој

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, рекла је данас, поводом усвајања предлога четири закона из области енергетике и рударства, да ће нови законски оквир омогућити нове инвестиције, али и окретање Србије ка зеленој енергетици и зеленој економији.

 

Влада Србије данас је усвојила предлоге четири закона: закона о рударству и геолошким истраживањима, закона о енергетици, закона о енергетској ефикасности и рационалној употреби енергије и закона о обновљивим изворима енергије.

“Налазимо се у години у којој морамо да размишљамо како да производимо довољно електричне и топлотне енергије, како да имамо довољно гаса, нафте и нафтних деривата, а са друге стране да се развијамо одрживо, да размишљамо о зеленој економији и зеленој енергетици. Закони које је Влада данас усвојила то омогућавају, јер отварају врата великим инвеститорима да раде у Србији заједно са нашим јавним предузећима, а свим грађанима да поред тога што су потрошачи, буду и произвођачи енергије, да постављају соларне панеле на своје куће или зграде, али и да замене прозоре и врата и да њихови рачуни за електричну и топлотну енергију буду нижи него данас”, рекла је Михајловићева.

 

29.03.2021.


Fotografije