Велики радови на аеродрому Поникве код Ужица: Креће санирање оштећених делова на писти дугачкој 3085 метара, расписан тендер за израду пројектно-техничке документације (ФОТО)

Ужице - „Аеродроми Србије” расписали су тендер за израду пројектно – техничке документације за санацију полетно слетне стазе, окретнице, рулне стазе, основне стазе, система за одводњавање, кабловске канализације и изградњу рулне стазе и платформе на аеродрому Поникве.

Полетно-слетна стаза изграђена је 1983. године и дуга је 3085 метара са два предпоља и основном стазом. На северозападном прагу полетно-слетне стазе је изграђена окретница, а поред једног и другог краја прага, изграђене су платформе.

Како је наведено у пројектном задатку, прва фаза пројекта обухватиће санацију оштећених делова коловозне конструкције једног дела полетно-слетне стазе насталих током НАТО бомбардовања, док ће се у другој фази радити санација преосталог дела полетно-слетне и везне рулне стазе. Трећом фазом планирана је изградња коловозне конструкције рулне стазе и градња нове платформе.

31.03.2021.


Fotografije