Pojavila se ponovo afrička kuga svinja u selima Čačka i Kraljeva, odmah preduzete hitne mere: Užas pred praznike, kad se pečenje najviše traži     ·     Ne bih ovaj pogled na Kablar menjao ni za pogled sa Ajfelovog tornja: Nastavnik muzike vratio se u rodno selo, Radovan u Gornjoj Gorevnici napravio pravi raj (FOTO)     ·     Dete zaraženo morbilama u stabilnom stanju, simptome pokazuje i mlađa sestra: Doktor iz Novog Pazara otrkiva kakava je situacija u potencijalnom žarištu (FOTO)(VIDEO)     ·     Muškarac povređen u udesu: Saobraćajna nezgoda u Parmencu kod Čačka     ·     Prolećni safari oko Ribničkog jezera, a Gold gondola radi sat vremena duže: Zlatibor već rezervisan za praznike, turisti mogu da uživaju u brojnim sadržajima (FOTO)     ·     Bilo je krajnje vreme, mnogi ovuda divljaju: Postavljen "ležeći policajac" na jednom od najrizičnijih seoskih puteva u Čačku     ·     Meštani iz pepela digli svetinju i sagradili je svojim rukama za samo tri meseca: Jedinstvena crkva brvnara smeštena u selu Donja Orovica kod Ljubovije (FOTO)     ·     Otvoren Sajam zapošljavanja u Novom Pazaru     ·     Čovek skočio sa Mosta na Adi     ·     Pao šaner u Užicu: Slao robu preko kurira i zaradio milione dinara, policija upala u stan i oduzela garderobu     ·     Đaci još danas u školama: Počinje prolećni raspust     ·     U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen     ·    


Autor: RINA.rs


Вучић обишао радове на тунелу Лаз: Поред националних градићемо и локалне приступне путеве (ФОТО)(ВИДЕО)


Чачак - После завршетка деонице ауто-пута од Прељине до Пожеге, која би требала бити завршена крајем децембра грађани ће од Ужица до Београда путовати око сат и 45 минута. Тунел Лаз најтежи је за изградњу, али  ће бити од великог значаја свима који живе у Моравичком и Златиборском округу, али свима који живе у западној Србији, посебно због пута ка Црној Гори. Радове на тунелу обисао је и председник Србије, Александар Вучић.

 

 "Компликовано је, мој посао је да некад будем непријатан. Приступни путеви су јако вазни, решавамо Пожегу и Горњи Милановац са приступним саобраћајницима. Приступна саобраћајница Такову ћемо да урадимо, за две недеље машине ће бити на том терену. Посветићемо се решавању питања тунела Кадињача, не могу да обећам да ћемо почети да радимо ове године", рекао је Вучић. 

Радове изводи кинеска компанија ЦЦЦЦ, а на овој деоници биће изграђено шест мостова и два тунела. Тунел Лаз иде кроз планину Јелицу и биће најдужи тунел у Србији. Такође, у близини Лучана се гради и тунел Муњино брдо од 2.800 метара.

" Завршавамо пут до Пожеге, али то не значи да завршавамо. Радиће се ка Чајетини са две петље, ка Сјеници и Пријепољу, али и Прибоју. Ово ће значити много за Чачак, много за Лучане. Ова изградња је јако тешка, зато смо данас дошли сви да видимо како једно градилиште треба да изгледа. Аутопут мора да буде добро изграђен и безбедан. За месец дана потписујемо уговор за Пожега Бољаре", изјавио је Вучић. 

 

Деоница Прељина - Пожега је дуга 30,9 километара на траси Коридора 11, према граници са Црном Гором. Рок за извођење радова је 36 месеци, а вредност радова је 450 милиона евра.

РИНА


01.04.2021.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO