Ова деоница ће бити отворена за Божић, а значи васкрснуће за хиљаде грађана: Општине и градови више неће бити „слепо црево“ већ повезани модерним саобраћајницама (ФОТО)(ВИДЕО)

Лучани – Деоница аутопута од Прељине до Пожеге након данашњих консулатација председника Србије са директором кинеске комапаније биће потпуно завршена до 06. Јануара следеће године. Ово је изузетно захтевна деоница дугачка 31 километар и имаће три тунела и 35 мостова.

 Пробијање тунела "Лаз" тече планираном динамиком, комплетирани су радови на предусецима улазног и излазног портала. У току су радови на минирању, тунелском ископу и примарној облози тунела.  До сада је прокопано 550 метара тунелске цеви са једне и 150 са друге.

„На овој траси имаћемо два најдужа тунела икада изграђена у Србији. Овде ће бити изграђено преко пет хиљада метара мосовске конструкције, 500 метара надвожњака. Ово није само пут од Београда до Чачка, ово је пут који ће Србију  спојити даље са Босном и Херцеговином и Црном Гором. О оваквим капиталним инвестицијама могло је пре десет година само да се сања, а данас оне постају наша реалност и реалност наше деце. Србија премрежена аутопутевима је моменат који ће запамтити историја“, рекао је министар грађевинарстава, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић и додао да планирана изградња обилазница око Горњег Милановца, Пожеге и Ужица има такође велики инфраструктурни значај.

01.04.2021.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 1