Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Ова деоница ће бити отворена за Божић, а значи васкрснуће за хиљаде грађана: Општине и градови више неће бити „слепо црево“ већ повезани модерним саобраћајницама (ФОТО)(ВИДЕО)


Лучани – Деоница аутопута од Прељине до Пожеге након данашњих консулатација председника Србије са директором кинеске комапаније биће потпуно завршена до 06. Јануара следеће године. Ово је изузетно захтевна деоница дугачка 31 километар и имаће три тунела и 35 мостова.

 Пробијање тунела "Лаз" тече планираном динамиком, комплетирани су радови на предусецима улазног и излазног портала. У току су радови на минирању, тунелском ископу и примарној облози тунела.  До сада је прокопано 550 метара тунелске цеви са једне и 150 са друге.

„На овој траси имаћемо два најдужа тунела икада изграђена у Србији. Овде ће бити изграђено преко пет хиљада метара мосовске конструкције, 500 метара надвожњака. Ово није само пут од Београда до Чачка, ово је пут који ће Србију  спојити даље са Босном и Херцеговином и Црном Гором. О оваквим капиталним инвестицијама могло је пре десет година само да се сања, а данас оне постају наша реалност и реалност наше деце. Србија премрежена аутопутевима је моменат који ће запамтити историја“, рекао је министар грађевинарстава, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић и додао да планирана изградња обилазница око Горњег Милановца, Пожеге и Ужица има такође велики инфраструктурни значај.

„На тај начин биће измештен теретни саобрћај из градских средина, што је од огромне важности“, истакао је Момировић.

Деоница од Прељине до Пожеге која ће бити пуштена за правослвани Божић симболично ће значити и „Васкрс“ за 15 градова и општина у овом делу Србије. Неке од њих већ дуго су такозвано „слепо црево“ попут Бајине Баште и Ивањице.

Изградњом аутопута  и даљим радовима ка Бољарима и Котроману све поједничане локалне самоуправе добиће свој прозор у свет. План је да до краја маја буде потписан уговор за изградњу деонице од Пожеге до Бољара и тиме ће, како је истакао председник, бити отворена капија западне и југозападне Србије.

„Аутопут за нас значи живот, нове инсвестиције, али и нова радна места. Прекретница у развоју општина и градова. Поносни смо што смо део овог времена кад Србија иде у корак са развијеним државама. Оно што је основни предуслов за останак младих јесте ова путна инфраструктура“, рекао је председник општине Пожега, Ђорђе Никитовић.

Велики значај изградња деонице аутопута донеће Ивањици, Ариљу, Сјеници, али и Бајиној Башти и Ужицу, Новој Вароши и Пријепољу.

„Изградњом планиране обилазнице око Ужица, биће завршено око 30 одсто посла кад је у питању тунел кроз Кадињачу. Наша општина има велики туристички потенцијал, и изградњом тог тунела многоструко би се повећао број посетилаца на годишњем нивоу“, рекла је Весна Ђурић председница општине Бајина Башта.

РИНА

 


01.04.2021.



Fotografije


Video



x
  Prijava na RINAPRO