Они су тихи хероји у доба корона вируса: Припадници Цивилне заштите већ месецима допремају боце са кисеоником и тако спасавају животе, свака је тешка по 50 килограма (ФОТО)

Чачак – Током епидемије корона вируса најоптерећенија здравствена установа у Моравачком округу свакако је Општа болница у Чачку у којој су смештени најтежи пацијенти. Већини је како би дисали потребна  подршка и боце са кисеоником, а управо њих  до болесника допремају припадници Цивилне заштите града  Чачка. Они свакодневно улазе уцрвену зону ризикујући своје здравље и зато се са правом уз медицнске раднике, могу назвати тихим херојима у овом тешком времену.

„Од почетка епидемије ангажовани смо на допремању боца. Од раног јутра смо под пуном заштитном опремом, једна боца је тешка око 50 килограма и допремају се зависно од потребе неколико пута дневно. У доба епидемије корона вируса сви смо се ставили на располагање пре свега медицинксим радницима који су под великим притиском“, рекао је за РИНУ Томислав Несторовић члан сектора Цивилне заштите.

05.04.2021.


Fotografije