Овако изгледају зидови у соби креативног Емира: Млади Пријепољац годинама се бави цртањем паметних градова, а најсложенији рад дугачак је чак седам метара (ФОТО)

Пријепоље –Емир Музуровић, студент треће године Унутрашње архитектуре, један је од ретких Пријепољаца који се бави осликавњем паметних градова и то из хобија. Са само пет година освојио је награде на регионалним такмичењима у цртању и тада је увидео свој таленат. Градове је почео да црта са 12 година и то су на почетку били мали цртежи на блоковима и хамер папирима, а онда је своје стваралаштво преселио на зидове у својој соби.

„Рођен сам у малом месту, у ком нема много високих зграда. Одувек сам маштао о светским метрополама и великим градовима. Често  сам маштао о томе како би Пријепоље изгледало када би имао високе небодере и модерне зграде и онда сам моју машту преточио у стварност. Међутим, сви ти велики градови су претрпани па су они на мојим цртежима пре свега, еколошки прихватљиви и кровови су претежно зелени“, каже Емир за РИНУ.

05.04.2021.


Fotografije