Овако послује највећа фабрика барута на Балкану у доба епидемије: У Лучанима упослени сви производни капацитети, а радници имају највеће плате у овом делу Србије (ФОТО)

Лучани - У овом времену, када привреда у целом свету трпи велике ударе због епидемије вируса ковид-19, предузеће „Милан Благојевић-Наменска“ АД Лучани упркос свим потешкоћама успешно послује и успева да на адекватан начин одговори на све изазове кризе коју је проузроковала корона. Упослени су сви производни капацитети, активно се ради на уговарању нових послова и реализацији постојећих.

„Посебну пажњу поклањамо извозу наших производа и обради тржишта у Европи, Индији, Саудијској Арабији, Малезији, Индонезији, Израелу.  Када је реч о европским државама првенствено су то земље у окружењу: Румунија, Бугарска и Босна и Херцеговина. Затим Италија, Аустрија, Белгија, Словачка. Квалитетом производа, поштовањем рокова испоруке и ценом, који чине три фактора од пресудног значаја за склапање уговора, ми смо придобили сва ова тржишта у веома јакој конкуренцији. И у време короне ми морамо да сачувамо поверење ИНО купаца у предузеће „Милан Благојевић „ и наше производе. То је наш главни задатак и у будуће, као и сада. Корона је погодила наше предузеће и створила велике потешкоће у раду. Због оболелих од вируса , изолације и по другим основама, од 1350 запослених око 100 радника је на дневном нивоу одсутно са посла. Запослени који раде, преузели су на себе њихов део посла и захваљујући њима производња не трпи а захтеви купаца биће испоштовани. Oво је веома опасна и штетна производња и зато је наш приоритет безбедност, здравље на раду и заштита од пожара. Перманентно радимо на њиховом побољшању и унапређењу и улажемо значајна средства у том циљу. Без обзира на ситуацију са короном, предузеће планира да у овој години уложи 252.050.000 динара за повећање безбедности и побољшање здравља радника. Настављамо и са инвестицијама, освајањем нових технологија и унапређењем постојећих. План инвестиција у овој години вредан је 4 милиона еура, који ће бити издвојени из сопствених средстава предузећа“,  рекла  је за РИНУ  Милка Јовановић Божић задужена за односе са јавношћу.

06.04.2021.


Fotografije