Априлски снег оковао Западну Србију: Ивањица и Нова Варош поново завејани, непроходни сеоски путеви (ФОТО) (ВИДЕО)

Ивањица / Нова Варош - Западну Србију током ноћи захватила је снежна мећава, а у планинским селима општине Ивањица пало је чак 40 центиметара новог снега, док је у градском подручју његова висина око 15 центиметара.

"Непроходан је пут Преко Брдо - Одвраћеница, на ком се са стране налазе и наноси од неколико метара од мартовског снега. Ситуацију отежава и јак ветар, који смањује видљивост. Остали путеви на територији општине Ивањица су проходни", рекао је за РИНУ, Витомир Арсовић из ЈП "Путеви Ивањица".

Априлски снег није заобишао ни општину Нова Варош, где је формиран нови снежни прекривач у висини од неколико десетина центиметара и у градском и у сеоском подручју.

"Невероватно за 07. април, снег је поново оковао Нову Варош. Око 30 центиметара пало је за ноћ, у планинима и више. До појединих домаћинства може се само теренским возилима, али чим временске прилике то дозволе механизација креће на терен", изјавио је Раде Васиљевић. 

 

Снега има и на коловозу, на магистралном путу од Ужица ка Пријепољу, па се возачима саветује додатна опрезност приликом вожње.

РИНА

07.04.2021.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 1