Бесповратна средства за развој пластеничке производње у Ужицу: Конкурс отворен до краја априла (ФОТО)

Ужице - Град Ужице и Фондација "Ана и Владе Дивац" већ шесту годину за редом расписали су конкурс за доделу бесповратних средстава за развој пластеничке производње који траје до 29. априла, а са циљем подршке малим произвођачима, пољопривредним газдинствима. Из домаћинства Иване и Дејана Никитовић у Злакуси, који су прошле године добили пластеник, градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић позвала је све заинтересоване да се пријаве на конкурс и остваре право на ову донацију.

Градоначелница подсећа да је у протеклих шест година 126 корисника подржано са 20 милиона динара, од чега су 15 милиона динара средства опредељена буџетом града Ужица, а 5 милиона средства које је уложила Фондација Дивац кроз програме намењене козарству, овчарству, пчеларству и пластеничкој производњи .

“26 постављених пластеника, међу којима је и овај поред кога се данас налазимо сведоче о великом интересовању прошле године, због чега смо одлучили да пластеничку производњу подржимо и у овој са укупно 3,7 милиона динара од чега су 2 милиона и 700 хиљада динара средства Града, а милион динара средства Фондације Дивац. Важно је нагласити да корисници пластенике добијају под веома повољним условима и да предност при додели имају млађи од 45 година и жене носиоци пољопривредног газдинства, што се уклапа и у нашу стратегију развоја пољопривреде у наредном периоду. Желимо да пружимо подршку младим људима и женама које живе на селу и не само кроз овакве програме, већ и кроз развој инфраструктуре,” додала је градоначелница.

13.04.2021.


Fotografije