Еколошка катастрофа на Лиму постаће прошлост: Плутајуће баријере на овој реци биће постављене до септембра пре првог великог поплавног таласа

Председници општина Прибој, Пријепоље и Нова Варош потписали су са министарком зашите животне средине Иреном Вујовић, уговоре за суфинансирање изградње плутајућих брана за прикупљање отпада на Лиму у вредности од 70 милиона динара. Уговором који је потписан општине ће морати да раде на уклањању тог отпада који плута рекама и у томе ће ангажовати општинска јавна предузећа. Почетак радова на реализацији би требало очекивати до јуна, а постављање баријера до септембра.

 „Ово је део наших обећања која смо дали после еколошке катастрофе на Потпећком језеру када смо обећали да ћемо уложити и напоре и средства да такве еколошке кастастофе у перспективи покушамо спречити и обећање испуњавамо. Пред Министарством заштите животне средине је задатак да се формирају радне групе са представницима општина које се налазе на Лиму и пописивања свих дивљих депонија које би требало уклонити у наредном периоду", рекла је министарка Вујовић.

13.04.2021.


Fotografije