Ово је ливада Три букве код Пожеге која је некад била штаб Драже Михајловића, а сада ће се на њој вршити геоистраживања: Мештани Горње Добриње збуњени, већина не зна ни шта је литијум (ФОТО)(ВИДЕО)

Пожега – Пожешко село Горња Добриња родно је место кнеза Милоша Обреновића, али последњих дана није актуелно због годишњице Другог српског устанка, већ по геолошким истраживањима литијума и бора, која би за неколико дана требало да почну на десет локација. Мештани су за све ово чули тек пре два дана и како кажу, ни сами не знају шта их је снашло.

„Да сам умро пре десет дана не бих знао да село у ком сам рођен и одрастао има било какве залихе руде и да ће доћи нека компанија то да копа. Ми се не разумемо, али чули смо да та ископавања могу бити штетна за животну средину, ваздух, воду и земљиште. Ако сада прођете кроз село и у свакој кући питате за тај литијум, гарантујем да 99 одсто мештана неће знати да вам каже о чему се ради. Нама су без икаквих консулатација само рекли да ће се на територији нашег села вршити одрђена геолошка ситраживања“, изјавио је за РИНУ Милисав Максовић из села Горња Добриња.

13.04.2021.


Fotografije
Видео


Видео снимке могу преузети само регистровани корисници.

Број видео снимака: 1