Žena i ja smo odmah istrčali napolje, tamo su bile i komšije: Zatresao se Čačak, zemljotres pogodio grad na Moravi     ·     Ono što je lepo to je i skupo: Ako želite da vreme provedete na Tari, ponesite pune novčanike, od ponedeljka kreće naplata vozačima koji dolaze u Nacionalni park     ·     Ruku nisam mogla da pomeram, ovde sam se oporavila: Lekovite i čudotvorne vode u Ovčar Banji, smeštana na sat ipo od Beograda u prelepom delu Srbije (FOTO)     ·     Čačak i region se pokrenuli, u rekordom roku skupljen novac za Jovana: Najlepša vest stiže iz grada na Moravi, samohranom ocu heroju sada će biti bar malo lakše (FOTO)     ·     Na zahtev opozicije izbori se održavaju 2. juna     ·     Vatra mu odnela krov nad glavom, a bolest prikovala za krevet: Teška sudbina Milomira kida srce, živi u preteškim uslovima i potrebna je pomoć dobrih ljudi     ·     Eksplozija kod Zvečana, niko nije povredjen: Policija na licu mesta     ·     Vraćali se s planinarenja, pa autom sleteli u provaliju kod Splita     ·     Dan visokih zvanica sutra na vežbi Vojske Srbije "Vihor 2024“ na "Pešteru"     ·     Odmah zatvor: Mladić iz Rožaja osuđen na 15 dana robije, odbio da se podvrgne testiranju na drogu dok je upravljalo vozilom     ·     Sneg pade na behar, na voće: Vremenske (ne)prilike zadale nove glavobolje poljoprivrednicima, težak sneg mogao bi da slomi grane i uništi plodove (FOTO)     ·     Od 1. maja gas jeftiniji za industrijske potrošače za oko 15 odsto     ·    


Autor: RINA.rs


Ивањица коначно добија савремени Спортско-рекреативни центар и базен: На реализацију овог пројекта становници чекали годинама (ФОТО)


Ивањица – У општини Ивањица, на Јелића пољу и површини од око шест хектара гради се Спортско-рекреативни центар који ће у свом склопу имати и затворени базен, фудбалске и тениске терене, као и атлестску стазу. У згради Општине на јавни увид постављен је предлог овог пројекта, па ће грађани моћи да дају своје предлоге и сугестије, након чега ће бити усвојен план градње овог комплекса.

„На реализацију овог пројекта се чекало деценијима. Урађена је комплетна пројектно техничка документација, а радови ће се одвијати у фазама. У првој је планирано да на горњем платоу буде изграђен паркинг за око 100 возила, терен са вештачком травом и три мултифункционлана терена за кошарку, мали фудбал и одбојку. План је да то буде завршено до краја ове године и за то је из локалног буџета опредељено 18 милиона динара“, рекао је за РИНУ, Момчило Митровић.

У другој фази планирано је да буде постављена вештачка трава, уређење атлетске стазе, терена за тенис, изградња два базена са пратећим објектима и стрељана.

„Наш циљ је да на тај начин развијамо спортски туризам у нашој општини и моћи ћемо да угостимо професионалне и аматерске селекције. Оно што би у наредном периоду  могло представљати проблем јесте потпорни зид између горњег и доњег платоа где је процењена вредност само зида преко 20 милиона динара, покушавамо са министарством туризма да изнађемо средства како би се у то завршило" казао је Митровић.

Изградњом овог Спортско-рекетативног центра би8ће остварен дугогодишњи сан свих становника општине Ивањица, а крајњи рок за завршетак радова је три године.

РИНА

 


15.04.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO