Пљуштале казне због намештања утакмица, први човек Чачка поручио: Борац је неправедно кажњен, играчи нису заслужили да се овако омаловажава дрес који носе

Чачак - На јучерашњој телефонској седници Дисциплинске комисије Фудбалског савеза Србије, на челу са председником Иваном Николићем, кажњен је, између осталих, и ФК „Борац 1926” са -6 бодова и новчаном казном од 4 милиона динара. Под сумњом се нашла утакмица панчевачког „Железничара” и ФК „Борац”, коју су Чачани изгубили резултатом 1:0. Овим поводом огласио се саопштењем и градоначелник Чачка Милун Тодоровић.


„Ово је јединствен случај да Дисциплинска комисија ФСС поступа невероватном брзином и без једног доказа одлучује на штету нашег чачанског клуба. Наиме, како је наведено, `Борац` је `угрозио и повредио` интегритет Прве Лиге Србије. Поставља се легитимно питање интегритета чланова Дисциплинске комисије ФСС као и ФСС у целини, обзиром на то да без једног доказа бива драстичним мерама кажњен клуб, што није први пут, јасно показујући да одређени људи у ФСС, почев од чланова Дисциплинске комисије, Комисије за етику, Стручног одбора и Судијске комисије, свој рад базирају на комплетном непрофесионализму, неетичности, свесрдно се трудећи већ дужи временски период, да уруше углед српског фудбала", рекао је Тодоровић.

16.04.2021.


Fotografije