Kuda ide ovaj svet: Dečak iz Podgorice drugo maloletno lice ucenjivao eksplicitnom fotografijom, podneta krivična prijava     ·     Dečak preminuo posle incidenta u školi     ·     Uhapšen muškarac zbog bacanja molotovljevog koktela na lokal u Prokuplju     ·     Ova škola od dece pravi srpske domaćine: U Svilajncu đaci imaju farmu svinja i goveda, proizvode svu hranu koju jedu a ostane i za prodaju - veliko bravo (FOTO)     ·     Danas isplata učeničkih i studentskih kredita i stipendija     ·     Održana 53. smotra recitatora „Pesniče naroda mog”     ·     Pogodjen avion, piloti se padobranom spustili u Konjeviće kod Čačka: Čitavo selo tada je tražilo vozače neprijateljskih letelica, meštani pregledali svaki metar     ·     Ovo su ključni momenti u nestanku male Danke iz Bora     ·     Paklicama cigareta daju potpuno novi život i upotrebnu vrednost: Nesvakidašnja reciklaža u Aranđelovcu, hipoterapija od koristi i za osobe sa invaliditetom (FOTO)     ·     Otac i sin iz Crne Gore napadnuti u Italiji, razbojnici im oteli sat vredan 20.000 evra     ·     Rekao da ide do toaleta i pobegao iz Prekršajnog suda: Uhapšen muškarac u Kragujevcu koji se uspeo da umakne policiji     ·     Ekološka katastrofa na srpskoj granici: Danonoćno gori divlja deponija u mestu Mostine kod Rožaja, meštani jedva žive i dišu od smrada     ·    


Autor: RINA.rs


У ову стоматлошку ординацију малишани долазе без страха: Свако дете које извади зуб у љишком Дому здравља добија поклон


Љиг - У некада руинираној чекаоници и стоматолошкој ординацији љишког Дома здравља, након добијања новог руха деца, али и одрасли долазе са осмехом. Део ове зграде који је можда и највише плашио децу, постао је омиљени кутак за малишане.

„Прва асоцијација на зубара је туп звук бургије и језа која пролази и одрасле. Водили смо се тиме да се код деце изгуби страх од доласка код зубара, како би једног дана имали лепе и здраве зубе. Кренули смо од сређивања чекаонице а потом и саме ординације. Набавили смо и саксије у облику зуба, а свако дете које извади први зуб, уместо „Зубић виле” од нас добије поклон у виду стикера, печата за храброст и кутије у облику зуба да може да га чува“, рекла је др Марија Мијаиловић стоматалог и идејни творац овакве ординације.

Она наглашава да је веома важно деци кроз игру и забаву створити навику за долазак код зубара и правилну оралну хигијену.

„На једном од зидова ове маштовите  чекаонице у виду паноа приказан правопис српског језика назван „Језичка (не)култура“ на ком су илустровани исправни и погрешни примери честих израза у српском језику. Украсили смо зидове сликама и цртежима зуба на којима је цвеће, врата од тоалета су прелепљена зубима у виду цртаних ликова“, рекла др Мијаиловић.

РИНА

 

 


20.04.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO