Паја и Јаре на милановачки начин: Зелени "тамић" се не гаси, а два млада мајстора руше све предрасуде о размаженој омладини носећи ручно тешке камене плоче (ФОТО)

Горњи Милановац - Ако вас на путу сусретне стари зелени "тамић" у њему се највероватније налази вредни мајсторски тандем. Омладинци, који иако тек закорачили у двадесете већ иза себе имају неколико година тежачког радног стажа и жуљеве на још увек дечјим рукама. Два Марка су два најбоља друга, ортаци у послу и светао пример младића који своје тинјеџерксе дане остављају иза себе, не либећи се ниједног посла, а често их називају Паја и Јаре савременог доба. Они граде куће, шолују, бетонирају и постављају тешке камене плоче.


"Све то прође кроз наше руке и по неколико пута. Камене плоче треба пренети из рудника на локацију, затим се обраде на фрези у дебљину коју желиш и уклопиш да то буде лепо када се изфугује. Иако сам завришио за аутомеханичара, пут ме је навео да одем у грађевинце, што ми је на неки начин био већи изазов. Већ пета сезона како самостално да радим, а занат сам научио од старијег мајстора који ме је увео у посао а касније сам доста и сам научио што се тиче камена", рекао је за РИНУ мајстор Марко Радовановић.

25.04.2021.


Fotografije