Летња сезона на Златару почиње у мају, а најатрактивнији садржај је под великим знаком питања: Ко ће ове године возити чамце на језерима још увек се не зна

Нова Варош – Ко ће ове године возити чамце на језерима подно планине Златар још увек се не зна, јер тек након што се стишала ситуација око промена мотора на електро погон, а власници пловила добили одрђени прелазни рок да их купе и уграде, из Специјалног резервата природе Увац стигла не тако добра вест, за све који се баве туристичком вожњом чамаца на Златарском и Увачком језеру.

„Званичним дописом смо обавештени  да право учествовања на конкурсу за добијање дозвола резервата немају правна лица у чијој конкурсној документацији  су наведена пловила за која, до 31. 12. 2020. године није плаћена накнада. А у уговору који смо ми претходно потписали остављен је рок да се накнада плати до 15. јануара 2021. године, што смо ми и учинили и платили 25.000 динара до тад, али нас нико није обавестио о променама датума. Сада су нам руке потпуно везане јер такса није уплаћена до краја децембра, јер нисмо ни знали да до тада треба  и ми не можемо да добијемо дозволе за вожњу чамаца на територији резервата“, изјавио је Данило Пауновић, власник чамца.

26.04.2021.


Fotografije