Drama na ulicama Novog Pazara: Mladić bežao od policije pa udarao u parkirane automobile, tokom filmske potere iz vozila izbacio nož     ·     Srbin sa međunarnodne poternice Interpola uhapšen na crnogorskoj granici: Osumnjičen za trgovinu drogom, određuje mu se ekstradicionog pritvor     ·     Dečak (5) se ugušio čepom od soka u hraniteljskoj porodici: Horor kod Kučeva     ·     Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Divan primer sloge u selu Osoje kod Prijepolja, po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)     ·     Vučić avionom Er Srbije stigao u Mostar: Započeo dvodnevnu posetu BiH     ·     Muškarac (67) namamio devojku (19), pa je uz pretnju nožem satima silovao     ·     Lučanski većnici usvojili izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova     ·     Prvi čovek RHMZ otkriva: Sve spremno za ovu protivgradnu sezonu, 13 radarskih centara dežura dan i noć     ·     Učenik (13) ubo drugara u glavu u školskom dvorištu: Užas u Beču     ·     Ovako se voli svoj grad, bravo ljudi: Preko hiljadu volontera u Svilajncu čistili divlje deponije na čak 50 lokacija (FOTO)     ·     Sprečene tempirane bombe na ulicama Prijepolje i Priboja: Zaustavljeni mrtvi pijani vozači, odmah privedeni na trežnjenje     ·     Biciklistu udario kombi, poginuo na licu mesta     ·    


Autor: RINA.rs


Ова планина оборила је све рекорде посећености током празника: На Златибору дневно боравило око 30.000 гостију, Голд Гондола за пет дана превезла невероватних 4.500 путника (ФОТО)


Чајетина – Током пет празничних  дана планина Златибор оборила је све рекорде посећености. На овој туристичкој дестинацији дневно је боравило око 30.000 гостију, највише домаћих посетилаца али и туриста из региона Црне Горе и Босне и Херцеговине. Смештајни капацитети у хотелској и приватној режији били су попуњени данима уназад.

„Златибор је за првомајске и васкршње празнике био једна од најпосећенијих дестинација у Србији. Посетиоци су препознали све чари ове планине и богатство садржаја. Традиционано међу најпопуларнијим локацијама била је Стопића пећина коју је током претходних дана дневно посећивало  око 1.200 људи“, рекао је за РИНУ директор ТО Златибор, Владимир Живановић.

Као и што се могло претпоставити велико интересовање и даље влада за златиборску Голд Гондолу која је радила све дане одмора током којих се од центра планине до врха Торника провозало око 4.500 људи.

"Златибор свакако не обухвата само Краљев трг и уређен центар, већ огромно природно богатство. Корона вирус многе је управо вратио природи, па гости Златибора своје време најчешће проводе у дугим шетњама и планинарењу уређеним стазама, вожњи бицикла. Одлична клима и повољна ружа ветрова чине ову дестинацију ваздушном бањом, са које се посетиоци врате одморни", каже Живановић.

Изузетно посећени били су Старо село Сирогојно, Гостиље водопади, Каубојски град и Дино парк као атракција за најмлађе. Угоститељски објекти радили су поштујући све епидемијске  мере, а с обзиром на велики број туриста чекало се и на место на клупама које се налазе поред језера на Краљевом тргу.

Током празничних дана своје капацитете отворио је и камп Златибор, а традиционално, највећи број организованих група у камп  стигао је из Холандије.

РИНА


04.05.2021.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO