Udaren pešak na ulazu u Ivanjicu: Muškarac (60) zadobio teške povrede glave i ekstremiteta     ·     Majka i kćerka povređene u silovitom sudaru u centru Tutina: Smrskani audi i mercedes, delovi vozila i staklo rasuti svuda po putu     ·     Jezivo nasilje u Novom Pazaru: Maskirani napadač upao u ugostiteljski objekat i nožem izbo mladića u vrat i grudi     ·     Tragičan kraj: Preminuo odbornik iz Topole koji se polio benzinom i zapalio     ·     Horor u Novom Pazaru, u pucnjavi ranjene dve osobe: Napadač ispalio hice i pobegao, povređeni odmah prebačeni u bolnicu (FOTO)(VIDEO)     ·     Čudo prirode u voćnjacima zapadne Srbije: Kod Lukića i Filipovića procvetale višnje i trešnje kao da je proleće, a ne početak jeseni (FOTO)     ·     Meci završili u nogama, ranjeni muškarac otkrio da je u njega pucano iz automobila: Detalji pucnjave u Priboju, za napadačem policija i dalje traga     ·     Naoružana i maskirana lica upala u dvorište manastira, povremeno se čuju pucnji: Eksluzivne fotografije sa Kosova iz sela Banjska (FOTO)     ·     Preko administrativnih prelaza Jarinje i Brnjak nije dozvoljen ulazak na Kosovo i Metohiju     ·     Mladić iz Sjenice se utopio u Ulcinju     ·     Tanasković: Pčelarima od sledeće godine subvencije od 1.000 dinara po košnici     ·     Moguće detonacije u kamenolomu kod Kragujevca: Uništavaju se ručne bombe i privredni eksploziv oduzeti u sudskim sporovima     ·    


Autor: RINA.rs


Ово је убедљиво највеселија улица у Љигу: Иако дугачка само 300 метара у њој живи чак 50 малишана, а име које носи крије посебну симболику (ФОТО)


Љиг – Много је улица које личе једна на другу, али једна дугачка само 300 метара налази се у Љигу и веома је посебна. То је деценијама уназад  децом најбројнија улица, а данас у њој живи чак педесет малишана. Кроз њу свакодневно одзвањају дечји смех и граја и очигледно је да њеним становницима није познато шта значи пад наталитета. Нису лењи  и свим силама се труде да га повећају

"У нашем крају готово свака кућа има по троје деце или више, што је у данашње време баш ретко не само и Љигу који је мали већ и у читавој Србији. Али, то није случај само сад, већ је децом најбројнија улица и годинама уназад. Овде никад немате бојазни да дете неће имати са ким да вам се игра. Паркић је увек препун малишана и сви ту проводе своје слободно време заједно", рекла је за РИНУ, Лидија Јанковић.

Када широм Србије влада страх од беле куге овде те бојазни нема. Лепа слика радује родитеље, али и децу која одрастају у здравом окружењу заједно са пријатељима. Међутим, ова улица је посебна и по томе што носи име по Дарку Милошевићу који је имао само 21 годину када је страдао на Кошарама 1999. године. У парку се налази и спомен биста, а млади нарашатаји тек ће сазнати ко је био тај велики херој.

"Ми старији који смо одрасли у овој улици и паркићу знамо ко је он, али морамо научити децу кад порасту да знају о каквом хероју из њихове улице се ради. Он је био наш суграђанин, комшија и пријатељ, а жртвовао је свој живот за наше боље сутра. Сви ми родитељи смо дужни да упутимо децу ко је био момак чије име носи овај парк", каже Предраг Ускоковић.

Нема дилеме да је ово место светао пример који би могли да прате и друге породице, јер дечија радост и осмех немају цену.

РИНА

 

 


12.05.2021.Fotografijex
  Prijava na RINAPRO