Милош сахранио оца после 80 година: Радивоја су Немци стрељали у Другом светском рату, а посмртни остаци у родно село стигли тек овог пролећа (ФОТО)

Горњи Милановац – Милош Оташевић из Горњег Милановца тек после осамдесет година достојно је сахранио свог оца Радивоја ког су Немци стрељали 1942. године. Од Другог светстког рата му се изгубио сваки траг, а Радивојева мајка Љубинка по савету свештеника сину је 1949. године подигла споменик у селу Љутовница иако се тада није знало где се његови посмртни остаци налазе.

„Чим је стигао ратни вихор мој отац се придружио четничким одредима, чак је заробио немачког курира и одуземо му важна документа. Од тог момента креће хајка на њега и тражилу су га да ухвате. Због тога није долазио кући све до сестриног крштења и то је по њега било кобно јер га је одао комшија и Немци су га заробили. Имао је прилику да побегне, али није желео јер се плашио да ће се непријатељ осветити његовој породици. После су га спровели у Горњи Милановац и од тада му се губи сваки траг“, рекао је за РИНУ Милош Оташевић.  

01.06.2021.


Fotografije