Посебан парк ниче на обали Дрине и то у славу ћирилице: Несвакидашњи подухват у Бајиној Башти, из ваздуха ће се видети ћирилична слова

Бајина Башта – Након што је успешно одржана још једна манифестација „Ћирилична Баштина“ у Бајиној Башти, Општинско веће прихватило је и иницијативу одборника за именовање и уређење Парка ћирилице који ће бити од изузетног значаја за промоцију нашег писма у времену када се све више губи из свакодневне комуникације.

„У питању је парк који се налази у самом центру Бајине Баште, предложили смо низ идеја које ће се реализовати у складу са условима на терену. Првоботно је замишљено да кроз мобилијар буде промовисана ћирилица. У плану je да стазе у парку када се гледају из ваздуха буду у облику слова „ћ“. Клупе са натписима познатих Срба на ћирилици, инфо табле са историјатом нашег писма као и подсетници на велики значај Рачанксе преписивачке школе. На подлогама за дечја гралишта била би такође исписана ћирилична слова“, изјавио је за РИНУ одборник СО Синиша Спасојевић.

01.06.2021.


Fotografije