Bombe padale kao kiša, jedna od glavnih meta bilo je ovo mesto: Nema stajanja ni po aprilskom snegu, vrši se razminiranje aerodroma Ponikve kod Užica (FOTO)     ·     Vučević: Na vojnoj vežbi Vihor 2024. preko 2.000 pripadnika Vojske Srbije     ·     Velike gužve na biralištima u Hrvatskoj     ·     Nevreme odnelo krov, ali ove godine spremno da primi mališane: Najbolji đaci iz Priboja i Prilužja sa Kosova, kao i osobe sa invliditetom imaće besplatno letovanje (FOTO)     ·     Plati, pa se klati: Od sada javna imovina oštećena u saobraćajnim nezgodama popravlja se o trošku lica koje ju je izazvalo, nova praksa JP Gradac     ·     Vozaču golfa se bore za život, dok su svi ostali stabilno: Šest osoba je povredjeno u sinoćnom udesu saniteta i putničkog auta kod Priboja     ·     Karambol kod Topole, sudar tri vozila u selu Desimirovac: Dve osobe povređene, jedno lice hitno prebačeno u kragujevačku bolnicu     ·     Incidenti ispred Kliničkog centra, građani naslino ulaze i napadaju zaposlene: Hitno potrebna policijska patrola koja će tokom noći da dežura ispred ove ustanove     ·     Uvek prvi na liniji odbrane Lima od smeća: Pribojski ekolozi čiste gomile otpada nakupljene na lančanicama, ružne slike sa lepe reke postaće prošlost     ·     Uleteli specijalci po nalogu i izvršili pretres: Uhapšena direktorica Agencije za sprečavanje korupcije u Crnoj Gori     ·     Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić (2) stigli u tužilaštvo     ·     Učenica iz Srbije povređena u saobraćajnoj nezgodi na ekskurziji     ·    


Autor: RINA.rs


Због ове атракције на Дрину стижи гости из читавог света: Вожња кајацима на овој дивљој, плаховитој реци незабораван је доживљај (ФОТО)


Бајина Башта – Вожња кајака све је популарнија у Србији, јер то је начин да из једне нове перспектива сагледате природу која нас окружује и у њој уживате. Овај спорт посебно је популаран на Дрини, једној од најлепших река у Европи.

„Специфичан поглед и бескрајно зеленило само су неки од адута због којих смо се одлучили на вожњу кајаком преко Дрине. Овде смо први пут, место је прелепо добра је комбинација погледа на реку и на планину, одлично је за планинарење и кајакинг”, кажу туристи који су дошли из Немачке.

 Упркос томе што је Дрина позната као плаховита и брза река, вожња на даскама прилагођена је свим узрастима и способностима, а да бисте се возили није вам потребно никакво раније искуство.

„Са адекватном опремом, водичем, спуст је фантастичан, нема потребе ни за каквом паником, иако је велика река, ипак она има своје чари , поготово лети кад је мањи водостај. Иако је мало бржа вода, може да се ужива, али није ништа опасно, ни рискантно, тако да вожњу на даскама могу да упражњавају сви, било је ту деце од шест, као и особа од 70 година које су први пут стале на даске и уживали”, каже Милоје Јовановић, члан „Зеленог медведа”.

Из Туристичке организације су мишљења да је пандемија ковида навела људе да све више проводе своје слободно време у овиру граница наше земље и да размуишљају о алтернативи као што је повратак природи.

„Домаћи туристи су схватили предности и реке Дрине и све више користе вожњу даскама, по реци Дрини, то је до скоро било резервисано за странце, занимљивије њима, међутим, може се видети сада да и наши људи редовно упражњавају”, изјавио је Синиша Спасојевић, ТО Тара - Дрина.

РИНА


02.06.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO