Policajac iz Policijske uparve u Boru uhapšen je zbog odavanja informacija o nestaloj Danki     ·     Specijalistički timovi ušli u jezivi tunel u potrazi za Dankom iz Bora: Za njom tragaju više od 70 sati (FOTO)     ·     Težak sudar dva putnička vozila i jednog teretnjaka: Delovi rasuti po kolovozu u naselju Mrčajevci kod Čačka (FOTO)     ·     Beživotno telo muškarca pronađeno u uvali na poznatom hrvatskom ostrvu     ·     Ide na remont: Zlatiborska Gold Gondola tokom do 18. aprila radiće samo vikendom, vrši se servis stubova     ·     Kupci stižu iz čitavog sveta, svi žele srpske rasne pse: Radojevići iz sela Šume kod Topole od nemačkih ovčara prave šampione, potrebno je puno vremena i truda (FOTO)     ·     Izgradnja Moravskog koridora teče po planu     ·     Ogromna zaplana marihuane u Rožajama: Pronašli 40 kilograma droge u napuštenom objektu pored magistrale (FOTO)     ·     Gašić stigao kod kuće gde je Danka (2) nestala     ·     Katolici i protestanti obeležavaju Veliki petak     ·     Gradovima i opštinama sredstva za inovativna rešenja u saobraćaju, akcenat na bezbednost dece     ·     Zablistaće novi prozori i vrata u Čačku: Preko 200 gradjana potpisalo ugovore o realizaciji mera energetske efikasnosti, a ovo je samo početak (FOTO)     ·    


Autor: RINA.rs


Не морамо више да се плашимо да ће нам нестати горива: Отварање прве пумпе на аутопуту Милош Велики показало се као пун погодак, возачи одушевљени (ФОТО)


Горњи Милановац - Прва бензинска станица на аутопуту „Милош Велики“ у селу Соколићи, у близини наплатне рампе у Прељини отворена је крајем маја. Да је ова инвестиција била пун погодак показује и велики број грађана који су управо на овој локацији одлучили да одморе док путују ка Западној Србији.


"Ово је феноменално. Неретко се дешавало да са страхом идем аутопутем јер нисам био сигуран да имам довољно горива до Љига или до Прељине. Сада је путовање релаксираније. Супруга и ја једва смо пронашли место за седење, све је било пуно. Морам рећи да је и храна одлична, а особље љубазно. Све у свему пријатна вест", рекао је за РИНУ Иван Поповић из Београда.


Отварање прве пумпе на деоници аутопута од Прељине до Пожеге има бенефите и за Чачане и Горњомилановчане, јер је нова радна места добило двадесетак људи. У плану је да следеће године буде изграђена још једна бензинска станица у смеру из Чачка ка Београду.


Извођачи радова претходно су потписали уговор са општином Горњи Милановац да ће све путне правце које користе приликом изградње, на подручју општине, вратити у првобитно стање, што је и учињено.


"Насута је деоница у дужини од 1200 метара, док ће 700 метара бити асфалтирано. У оквиру радова асфалт ће бити постављен и на платоу испред Цркве у Брђанима. Извођач радова је овом приликом урадио више од договореног и од онога што је дефинисано уговором” , истакао је Дејан Ковачевић председник општине Горњи Милановац.


Председник МЗ Брђани Драгомир Савић истакао је да завршетак радова на овој деоници доста значи мештанима Брђана.


„Људима је враћено поверење јер су имали горко искуство приликом радова на изградњи ауто-пута са предузећима Азвирт и Планумом. Захваљујући садашњем извођачу радова и подршци општине добили смо више него што смо тражили и веома смо задовољни”, нагласио је Савић.


РИНА


04.06.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO