Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Мала српска Света Гора остаће нетакнут бисер западне Србије: Завршетком дела ауто пута од Прељине до Пожеге биће измештен проток саобраћаја из Овчарско-кабларске клисуре


Чачак - Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић присуствовао је данас састанку Међуресорне радне групе за уређење и развој Овчарско - кабларске клисуре где је било више речи о инфраструктурним пројектима који ће додатно преуредити ово подручје. 

 

„Влада Републике Србије даје јаку подршку развоју Овчарско-кабларске клисуре. Тренутно инвестирамо и градимо десет ауто-путева, инвестирамо у брзе пруге – 23 милијарде евра је портфолио инвестија министарства. Ако ми не развијамо локалне самопуправе, ако Овчар Бању не подигнемо на виши ниво да буде центар туризма и да људи који ту живе могу да нађу боље плаћене послове, ми нећемо потпуно остварити наше циљеве.“, изјавио је министар Момировић.

 

Завршетком дела ауто пута „Милош Велики“ од Прељине до Пожеге биће измештен проток саобраћаја из Овчарско-кабларске клисуре, што ће омогућити заштиту природног добра и екосистема ове регије. У склопу ревитализација Овчарско-кабларске клисуре најзначајнији пројекти Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре су чишћење језера Међувршје, санација железничке станице Овчар Бања, реконструкција и проширење саобраћајнице ка Каблару, изградња паркинг-одморишта поред у Међувршју.

 

Министар Момировић се захвалио градоначелнику Чачка и председнику општине Лучани на сјајјној сарадњи и подвукао да људи из целе Србије, али и из Босне и Херцеговине, Црне Горе и читавог региона могу да дођу овде и да виде шта је душа српског народа. Овчарско-кабларска клисура као важно место културног, историјског и духовног наслеђа Србије битан је центар на туристичкој мапи наше земље.

РИНА


05.06.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO