Председник Србије одржао обећање: Од Милошевог Такова до аеродрома у Прањанима гради се модерна саобраћајница у дужини од 25 километара

Горњи Милановац - На отварању аеродрома "Галовићу" у септембру прошле године у месту Прањани код Горњег Милановца, чијем је догађају присуствовао и председник Србије Александар Вучић и том приликом обрећао да ће државни пут од Такова до Прањана у потпуности бити реконструисан у дужини од 25, 5 километара. Након непуних годину дана прве машине на ову деоницу пута стижу у понедењак, то је саопштио председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић.

"Радови ће се изводити на две или три локације на траси пута од Таковске до Прањанске варошице али биће у потпуности саниран и пут према аеродрому Галовићи где ће асфалт захватити и део изнад аеродрома. Раде се ископи, канали, насипање новог тампона тамо где је стари пут потонуо а затим фрезовање и потпуно нов асфалтни застор у дужини наведене трасе. У појединим деловима радиће се и на пеглању кривина јер су неке након вишедеценијске употребе и небриге потонулe, урадиће се хоризонтална и вертикална сигнализацију а у једном делу где то буде потребно урадиће се и заштитна ограда," казао је председник општине Горњи Милановац и нагласио да је ово још једно испуњено обећање председника државе.

06.06.2021.


Fotografije