Srbija postaje turistička atrakcija, za nepuna dva meseca zabeležen rast broja stranih gostiju: Vučić na otvaranju 45. Međunardnog saja turizma u Beogradu (FOTO)     ·     Niko iz Čačka nije otišao gladan i žedan, al je apsolutna laž da su parama iz budžeta plaćane privatne proslave: Prvi čovek Čačka oštro demantovao navode o potrošenom novcu na iće i piće     ·     Odjednom se sručilo sa neba: Jak grad pogodio ivanjička sela, obelela dvorišta i livade     ·     Karate kid Jana sa 200 medalja: Desetogodišnja devojčica iz Kragujevca srpsko je čudo u teškoj borilačkoj veštini, sa zlatom u rukama popela se na svetski tron (FOTO)     ·     Nasred puta zasađen beli bor, vozači prolaze u čudu: Hit slika iz sela Zaovine na Tari, domišljati meštani postavili neobičnu "dekoraciju" (FOTO)     ·     Cveta privreda u Lučanima: Izvoz proizvoda u vrednosti od 89 a uvoz 48 miliona evra, najviše se izvozilo sveže i zamrznuto voće     ·     Pet beba iz Šumadije obolelo od velikog kašlja     ·     Nikako da se dozovu pameti, paljenjem niskog rastinja dovode i svoj život u opasnost: Preko 60 požara Čačani izazvali na otvorenom     ·     Dete preminulo u Puli, utvrđuju se sve okolnosti tragedije     ·     Cene energenata neće rasti     ·     Dovezao pun kamion smeća i istovario gde ne treba: Bahati pojedinac zgrozio Ivanjičane, na teritoriji ove opštine sve više divljih deponija     ·     Muke po poljoprivredniku: Zbog ovog se voćari i povrtari u Zapadnoj Srbiji obraćaju advokatima, razgraničavanje imanja ali i davanje zemlje u zakup najčešći problemi     ·    


Autor: RINA.rs


Он је сада "наш Зоран": Директор Путева Србије постао и званично почасни грађанин општине Лучани, Дробњак није могао да сакрије сузе (ФОТО)(ВИДЕО)


Лучани - Директор ЈП "Путеви Србије" Зоран Дробњак од данас је и званично "Почасни грађанин Општине Лучани". Како истичу у Драгачеву, то је заслужио због личног ангажовања да општина Лучани буде приоритет у обнови саобраћајне комуникације и тако мештанима, омогућио да преко 100 километара општинских и некатегорисаних путева буду стављени под асфалт. Приликом доделе овог ласкавог признања, истакли су да је он сад "њихов Зоран" што је првом човеку ЈП "Путеви Србије" измамило и сузе на лице.


"Заиста сам много захвалан грађанима. Драго ми је што сам испунио њихова очекивања и што нам дају сигнал да радимо како треба, али ту није крај. Наставићемо даље. Радимо националне саобраћајнице, али велику пажњу поклањамо и локалним путевима који су жила куцавица људима који су пре свега остали да живе на селу. Радићемо на томе да до сваке куће у Србији буде асфалт, нећемо стати док то не остваримо", изјавио је Дробњак.


Општина Лучани обележила је и свој дан 10. јун пригодном манифестацијом, без великог броја окупљних, поштујући прописане епидемијске мере. То је дан и кад се сумирају резултати начињени током протеклих 365 дана. Иако тешка година иза мештана и руководства, успешно су реализоване кључне инвестиције и кују се планови за нове.
"Последње две године биле су веома тешке. Имали смо поплаве и огромне штете, које смо успели да санирамо, али и комплетно је завршен бедем на Бјелици, регулисани су водотокови другог реда, како би поплаве коначно била наша ружна прошлост. Максимално радимо како би нашим грађанима обезбедили најбоље услове за живот и да општина Лучани буде место у које се млади враћају", рекао је председник општине Лучани Миливоје Доловић.


Посебно признање додељено је и Дому здравља Лучани, чији запослени су током епидемије корона вируса поднели огроман терет на својим леђима.


"Медицински радници су били ангажовани чак и по 20 сати дневно, како би се изборили са свим изазовима који су у ово тешко време стављени испред нас. Соучили смо се са бројним проблемима, десеткованим редовима, али ево полако излазимо из битке надам се коначно као победници. Ово признање видимо као један вид захвалности наших грађана и то нам заиста много значи. Запослени су били одушевљении", каже др Даница Стефановић директорка Дома здравља у Лучанима.


Један од добитника је и Радош Миловановић, генерални директор "МБ - Наменска", фабрике која је већ деценијама уназад кључна тачка привредног развоја драгачевског краја и у којој ради преко 1.000 људи.


РИНА


10.06.2021.Fotografije


Videox
  Prijava na RINAPRO