Bombe padale kao kiša, jedna od glavnih meta bilo je ovo mesto: Nema stajanja ni po aprilskom snegu, vrši se razminiranje aerodroma Ponikve kod Užica (FOTO)     ·     Vučević: Na vojnoj vežbi Vihor 2024. preko 2.000 pripadnika Vojske Srbije     ·     Velike gužve na biralištima u Hrvatskoj     ·     Nevreme odnelo krov, ali ove godine spremno da primi mališane: Najbolji đaci iz Priboja i Prilužja sa Kosova, kao i osobe sa invliditetom imaće besplatno letovanje (FOTO)     ·     Plati, pa se klati: Od sada javna imovina oštećena u saobraćajnim nezgodama popravlja se o trošku lica koje ju je izazvalo, nova praksa JP Gradac     ·     Vozaču golfa se bore za život, dok su svi ostali stabilno: Šest osoba je povredjeno u sinoćnom udesu saniteta i putničkog auta kod Priboja     ·     Karambol kod Topole, sudar tri vozila u selu Desimirovac: Dve osobe povređene, jedno lice hitno prebačeno u kragujevačku bolnicu     ·     Incidenti ispred Kliničkog centra, građani naslino ulaze i napadaju zaposlene: Hitno potrebna policijska patrola koja će tokom noći da dežura ispred ove ustanove     ·     Uvek prvi na liniji odbrane Lima od smeća: Pribojski ekolozi čiste gomile otpada nakupljene na lančanicama, ružne slike sa lepe reke postaće prošlost     ·     Uleteli specijalci po nalogu i izvršili pretres: Uhapšena direktorica Agencije za sprečavanje korupcije u Crnoj Gori     ·     Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić (2) stigli u tužilaštvo     ·     Učenica iz Srbije povređena u saobraćajnoj nezgodi na ekskurziji     ·    


Autor: RINA.rs


Шта се то дешава на овој деоници: Два саобраћајна удеса у последња 24 сата на „магистрали смрти“ у селу Мојсињу поред Чачка


Чачак – Да је деоница Ибарске магистрале која пролази кроз чачанксо село Мојсиње једна од најопаснијих у Србији, показује и податак да су се у последња 24 сата ту догодила  два саобраћајна удеса.

Први се догодио када је возач путничког возила изгубио контролу и ударио у саобраћајни знак који се налази поред пута.

Други, неколико сати касније, забележен је мало даље и до њега је дошло када  је путничко возило из још неутврђених разлога ударило у аутомобил који се кретао испред њега. Оба возила завршила су поред магистрале.

Само пуком срећом, није било повређених лица.

Ови догађаји само још једном потврђују причу о бахатој вожњи на овој деоници пута, јер се већ раније оглашавао и председник МЗ Мојсиње, Александар Радовић, истичући да је на овој „магистрали смрти“ за последњих 20 година настрадало преко 100 лица, од чега око 20 мештана који су махом погинули као пешаци.

„Најчешћи узроци саобраћајних удеса свакако су пребрза вожња, алкохолисано стање и бахатост појединих возача. Предавали смо захтеве надлежнима да се овде на неки начин успори саобраћај. Међутим, рекли су нам да према закону у саобраћају то није могуће. Значило би нам бар да се обележи пешачки прелаз који иначе овде постоји, али се знак не види”, изјавио је Радовић.

РИНА

 


11.06.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO