Teško povređen mladić (19) u direktnom sudaru: Zadobio frakturu lobanje u smrskanom automobilu, hitno potrebne veće količine krvi za operacije u Beogradu     ·     Presretači, radari, video nadzor - vozači pamet u glavu, na alkohol ne pomišljajte dok vozite: Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Slabiji zemljotres kod Nikšića     ·     One uživaju u aprilskom snegu i prave ludorije: Najslađi snimak koji ćete danas videti, medvedice Maša i Ljubica sa Ozrena opet oduševile (VIDEO)     ·     Pojačana kontrola saobraćaja do 1. maja     ·     Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·    


Autor: RINA.rs


Трчао сам колико ме ноге носе, само да спасим живу главу: Док је разносио пошту Далибора на Голији пресрео медвед и тада је почела права драма за овог поштара


Ивањица - Права драма одиграла се у селу Врлетница подно планине Голије у близини Ивањице. Поштар, Далибор Пантовић док је био на радном задатку сусрео се очи у очи са медеведом, док је шумским путем ишао до домаћинстава да однесе пошту.


"Чуо сам неко шуштање у шуми, кад сам погледао ка том правцу испред мене је изашао медвед. Сивкаст, средње величине. Ја сам се у први мах потпуно одсекао, од страха сам гласно почео да вичем и дозивам у помоћ", рекао је за РИНУ Далибор.


Управо је то била грешка, јер је медвед поштара схватио као потенцијалну опасност и брзим корацима је кренуо ка њему.


"Секунде су биле у питању, почео сам да трчим колико ме ноге носе, више се нисам ни окретао. Тај осећај не може да се опише речима, нисам стајао док нисам дотрчао до првих кућа. Тек тада сам се окренуо и видео да га нема иза мене. Сео сам код мештана, дали су ми воду и шећер да се повратим. Размишљао сам само о томе како ипак извукох живу главу. Смирио сам се, али колико сам брзо трчао имам страшну упалу мишића", прича Далибор.


Голија је позната као станиште медведа, па је и сам Далибор пешачећи планинским селима имао често прилику да види медвеђе стопе и трагове на земљи, као и мештани, али никад до сада се није сусрео очи у очи са овом шумском животињом.


По свему судећи, ове животиње поприлично су се ослободиле кад је у питању кретање и прилазак насељеним местима. Од кад су се почетком ове године пробудили из зиског сна, медведи су већ неколико пута имали сусрет са мештанима појединих села око Нове Вароши, Тополе, Љига а сада и Ивањице.


РИНА


12.06.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO