Prepune plaže gostiju iz Srbije, lagano kupanje u moru već 1. maja: Letnje slike stižu iz Pterovca, cene još uvek nisu paprene - kafa dva, a doručak oko šest evra po osobi (FOTO)     ·     Ne jede se u Čačku samo masna prasetina: Milan vikendicu pretvorio u jedinstven restoran - služi se samo posna hrana, a sprema je jedan od najmlađih kuvara u Srbiji (FOTO)     ·     Uhpšen Srbin u Crnoj Gori po Interpolovoj međunardnoj poternici: Tereti se za prevare, određuje mu se ekstradicioni pritvor     ·     Izgubio kontrolu i udario u betonski stub: Teška saobraćajna nezgoda u selu Dreznik kod Užica     ·     Preko 1000 vozila u koloni, potpuni kolaps ka Zlatiboru: Dugačke kolone formirane na magistralnom putu Čačak - Požega (FOTO)(VIDEO)     ·     Ljudi izlaze na prozore u cik zore, snimaju telefonima i onda se začuo aplauz: Tradicionalna prvomajska budilnica probudila Čačane, zvuci trube prolomili se kroz grad na Moravi (FOTO)(VIDEO)     ·     Nastradao Srbin u kanjonu Mrtvice: Beogradjaninu pozlilo, prijatelj pokušao da ga reanimira ali bezuspešno     ·     Pao zbog šverca cigareta: Pokušao da prokrijumčari 23.000 paklica bez dokumentacije, odmah završio u pritvoru     ·     Mirko ništa ne prepušta slučaju, u opticaju su i lanci i katanci: Angažovao komšije, pse i aktivirao kamere da mu čuvaju kuću tokom praznika (FOTO)     ·     U sudaru sa šleperom vozilo uništeno do neprepoznatiljivosti stoji pored puta: Saobraćaj trenutno ka Zlatiboru u zastoju     ·     Reka Lim ponovo zasijala punim sjajem: Udruženim snagama očistili ekološku bombu, ogromne količine smeća se više neće širiti u tri države (FOTO)     ·     Benzin prešao 200 dinara pred Uskrs     ·    


Autor: RINA.rs


Лане остало беспомоћно без мајке коју су растргли пси: Никола из Драгачева преузео бригу о њему док не ојача и наденуо му име Живко (ФОТО)


Лучани – Никола Бешевић из села Драгачица стицајем чудних животних околности добио је необичног кућног љубимца. Лане коме су мајку растргли пси луталице на територији Горњег Дубца остало је препуштено само себи. Овај млади ловац и велики заљубљеник у природу преузео је бригу о њему док не порасте и не ојача.

„Донео сам га код мене кући, сви га пазимо. Хранимо на цуцлу, јер је још јако мали. Види се да и даље пати за мајком и да је уплашен, али полако се прилагођава и навикава на нас. Одмах је постао миљеник свих, јер је умиљат и веома миран. Симболично смо му дали име Живко“, рекао је Никола за РИНУ.

Овај Драгачевац каже да ће Живка задржати и бринути о њему колико год да је потребно. Очекује да ће се мало лане ускоро потпуно прилагодити и слободно трчакарати по његовом дворишту.

„Биће потребно још сигурно око шест месеци док не ојача. После тога разговараћу са неким стручним људима како би пронашли најбоље и најадекватније решење за њега. Волео бих да остане са нама, али то није могуће. Треба да живи слободно у природи“, каже Никола.

Иначе, ово није први пут да пси луталице направе штету на територији Драгачева. Нападају шумску дивљач, домаће животиње, али и људе. Примећено је чак да појединци из околних градова  у касним ноћним сатима псе луталице које су ухватили на свом подручју, довозе до шуме и ту их пуштају.

РИНА


15.06.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO