Od vile na Senjaku i suvog luksuza do beskućnika: Neverovatno potresna životna priča Zorana iz Čačka, izgubio milione i danas se hrani u Narodnoj kuhinji (FOTO)(VIDEO)     ·     Raspevano Dragačevo u trubačkoj prestonici     ·     Uhapšen na Gradini sa 27,5 kilograma marihuane     ·     MUP uputio važan apel svim vozačima     ·     Stiže rampa za oca heroja koji sina invalida nosi na rukama: Novac za Jovana iz Čačka skupljen u rekordnom roku, pokrenuo se čitav grad ali i region (FOTO)     ·     Zakucao se u kamion: Teška saobraćajna nezgoda kod Topole, sudar putničkog i teretnog vozila     ·     Začuli eksploziju pa onda vatrogasne sirene: Prve slike sa mesta požara u centru Čačka, policija ispituje ceo sluačaj i vrši uvidjaj (FOTO)(VIDEO)     ·     Deda prebio maloletnu unuku u Beogradu: Naneo joj teške telesne povrede, preti mu 10 godina robije     ·     Drastična promena vremena utiče na kardiovaskularne pacijente     ·     Zoranu Maksimoviću „Zlatna buklija” i nominacija za Gran pri nagradu publike     ·     Užas u Beogradu: Tramvaj oborio ženu na autokomandi     ·     Uhapšen glumac Sergej Trifunović u Beograd: Kupovao marihuanu u Beogradu     ·    


Autor: RINA.rs


Лане остало беспомоћно без мајке коју су растргли пси: Никола из Драгачева преузео бригу о њему док не ојача и наденуо му име Живко (ФОТО)


Лучани – Никола Бешевић из села Драгачица стицајем чудних животних околности добио је необичног кућног љубимца. Лане коме су мајку растргли пси луталице на територији Горњег Дубца остало је препуштено само себи. Овај млади ловац и велики заљубљеник у природу преузео је бригу о њему док не порасте и не ојача.

„Донео сам га код мене кући, сви га пазимо. Хранимо на цуцлу, јер је још јако мали. Види се да и даље пати за мајком и да је уплашен, али полако се прилагођава и навикава на нас. Одмах је постао миљеник свих, јер је умиљат и веома миран. Симболично смо му дали име Живко“, рекао је Никола за РИНУ.

Овај Драгачевац каже да ће Живка задржати и бринути о њему колико год да је потребно. Очекује да ће се мало лане ускоро потпуно прилагодити и слободно трчакарати по његовом дворишту.

„Биће потребно још сигурно око шест месеци док не ојача. После тога разговараћу са неким стручним људима како би пронашли најбоље и најадекватније решење за њега. Волео бих да остане са нама, али то није могуће. Треба да живи слободно у природи“, каже Никола.

Иначе, ово није први пут да пси луталице направе штету на територији Драгачева. Нападају шумску дивљач, домаће животиње, али и људе. Примећено је чак да појединци из околних градова  у касним ноћним сатима псе луталице које су ухватили на свом подручју, довозе до шуме и ту их пуштају.

РИНА


15.06.2021.



Fotografije



x
  Prijava na RINAPRO